ΔΕΝ θέλεις να πάρεις βάρος; Κόψε τη... δίαιτα - AllYou.gr

Search

ΔΕΝ θέλεις να πάρεις βάρος; Κόψε τη... δίαιτα

Αντιφατικό, αλλά 100% αληθινό! 

17 Μαρτίου 2016

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό και σε υγιή επίπεδο είναι να αποφύγετε τις δίαιτες. Η έρευνα του Πανεπιστημίου Cornell που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Global Healthy Weight Registry εστιάζει στις συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι που διατηρούν (σχεδόν) σταθερό το βάρος τους σε όλη τους τη ζωή.

Οι περισσότεροι αδύνατοι άνθρωποι δεν ακολουθούν περιοριστικές δίαιτες ή ακραίες διατροφικές τάσεις για να παραμείνουν σε ένα υγιεινό βάρος” δήλωσε ο Brian Wansink, διευθυντής του Εργαστηρίου Food and Brand του Πανεπιστημίου. “Αυτό που κάνουν είναι πως εφαρμόζουν σε όλη τους τη ζωή υγιεινές συνήθειες όπως να τρώνε κάθε μέρα πρωινό και να ακούν τα μηνύματα πείνας και κορεσμού του σώματός τους”.

Από τους 147 συμμετέχοντες στη μελέτη, το 96% τρώει πάντα πρωινό, το 90% γυμνάζεται και το 92% δηλώνει πως “προσέχει συνειδητά τη διατροφή του”. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς, ωστόσο, δήλωσαν πως δεν κάνουν δίαιτα.

Ίσως είναι τα καλά τους γονίδια, πιθανότατα όμως είναι κάτι παραπάνω που τους βοηθά να παραμένουν σταθεροί στο βάρος τους: οι υγιεινές συνήθειες που ακολουθούν σταθερά.

Πηγή: http://www.iatrikanea.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!