ΑΥΤΗ είναι η τροφή που... προσθέτει χρόνια στον εγκέφαλό σου - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΗ είναι η τροφή που... προσθέτει χρόνια στον εγκέφαλό σου

Σου έχουμε τα πιο "γλυκά" νέα! 

18 Μαρτίου 2016

Πολύ καλά είναι τα νέα για τους λάτρεις της σοκολάτας: σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η συχνή κατανάλωση σοκολάτας έχει βρεθεί να έχει θετική συσχέτιση με τη γνωστική απόδοση.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Appetite. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 968 άτομα, ηλικίας από 23 έως και 98 ετών, στους οποίους μετρήθηκε η κατανάλωση σοκολάτας σε σχέση με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, καθώς και τη γνωστική λειτουργία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση σχετίζεται με τη γνωστική λειτουργία, “ανεξάρτητα από άλλες διατροφικές συνήθειες”, όπως αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση.

Η συχνή κατανάλωση σοκολάτας μάλιστα φαίνεται να έχει άμεση σχέση με την οπτικό-χωρική μνήμη, την οργάνωση, τη μνήμη εργασίας, σάρωσης και παρακολούθησης, αλλά και την αφηρημένη συλλογιστική. Αιτία, οι φλαβανόλες κακάο, μια υποομάδα των φλαβονοειδών.

Ειδικότερα, τα υψηλά επίπεδα από φλαβανόλες βρέθηκαν στη σκούρα σοκολάτα και σε μικρότερο βαθμό στη γάλακτος ή τη λευκή σοκολάτα. Τα ίδια υψηλά επίπεδα βρίσκονται επίσης στο τσάι, το κόκκινο κρασί και ορισμένα φρούτα όπως τα σταφύλια και τα μήλα.

Οι ερευνητές δήλωσαν επίσης τα ευρήματα υποστηρίζονται και από πρόσφατες κλινικές μελέτες που υποδηλώνουν ότι “η τακτική πρόσληψη φλαβανολών κακάο μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στη γνωστική λειτουργία, και, ενδεχομένως, παρατείνει τη λειτουργία του εγκεφάλου”.

Πηγή: http://www.iatrikanea.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!