Skip to main content

FOOD

ΑΥΤΗ είναι η τροφή που... προσθέτει χρόνια στον εγκέφαλό σου

Σου έχουμε τα πιο "γλυκά" νέα! 


Μαρία Μυλωνά

Πολύ καλά είναι τα νέα για τους λάτρεις της σοκολάτας: σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η συχνή κατανάλωση σοκολάτας έχει βρεθεί να έχει θετική συσχέτιση με τη γνωστική απόδοση.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Appetite. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 968 άτομα, ηλικίας από 23 έως και 98 ετών, στους οποίους μετρήθηκε η κατανάλωση σοκολάτας σε σχέση με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, καθώς και τη γνωστική λειτουργία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση σχετίζεται με τη γνωστική λειτουργία, “ανεξάρτητα από άλλες διατροφικές συνήθειες”, όπως αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση.

Η συχνή κατανάλωση σοκολάτας μάλιστα φαίνεται να έχει άμεση σχέση με την οπτικό-χωρική μνήμη, την οργάνωση, τη μνήμη εργασίας, σάρωσης και παρακολούθησης, αλλά και την αφηρημένη συλλογιστική. Αιτία, οι φλαβανόλες κακάο, μια υποομάδα των φλαβονοειδών.

Ειδικότερα, τα υψηλά επίπεδα από φλαβανόλες βρέθηκαν στη σκούρα σοκολάτα και σε μικρότερο βαθμό στη γάλακτος ή τη λευκή σοκολάτα. Τα ίδια υψηλά επίπεδα βρίσκονται επίσης στο τσάι, το κόκκινο κρασί και ορισμένα φρούτα όπως τα σταφύλια και τα μήλα.

Οι ερευνητές δήλωσαν επίσης τα ευρήματα υποστηρίζονται και από πρόσφατες κλινικές μελέτες που υποδηλώνουν ότι “η τακτική πρόσληψη φλαβανολών κακάο μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στη γνωστική λειτουργία, και, ενδεχομένως, παρατείνει τη λειτουργία του εγκεφάλου”.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.