Famous diets: 3 λόγοι για να ΜΗΝ τις ακολουθήσεις - AllYou.gr

Search

Famous diets: 3 λόγοι για να ΜΗΝ τις ακολουθήσεις

Μην δελεάζεσαι από όσα υπόσχονται! 

01 Απριλίου 2016

Μπαίνοντας σιγά-σιγά στην άνοιξη, πληθαίνουν οι προσπάθειες για απώλεια βάρους και ξεκινά το «κυνήγι» της πιο αποτελεσματικής δίαιτας. 

Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο σίγουρα θα δώσει πλήθος αποτελεσμάτων με περισσότερο ή λιγότερο διάσημες δίαιτες, που υπόσχονται «θεαματικά αποτελέσματα» μέχρι το καλοκαίρι…

Αν και πολλές από αυτές ακούγονται σίγουρα δελεαστικές και συχνά προτείνονται από τηλεοπτικούς σταρ, φίλους ή συγγενείς, παρακάτω θα δείτε για ποιους ακριβώς λόγους δεν πρέπει να τις ακολουθήσετε:

1. Περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά: Οι διάσημες δίαιτες συχνά βασίζονται στον αποκλεισμό κάποιου θρεπτικού συστατικού, όπως για παράδειγμα οι υδατάνθρακες, ή στην κατανάλωση συγκεκριμένων ομάδων τροφίμων. Έτσι, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η υιοθέτηση τέτοιων διατροφικών σχημάτων μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και εμφάνιση συμπτωμάτων ανεπάρκειας για ορισμένα από αυτά, ειδικότερα όταν ακολουθούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. Ρυθμός απώλειας βάρους: Η γρήγορη μείωση του βάρους αποτελεί σίγουρα ένα ισχυρό κίνητρο, ωστόσο θα πρέπει κανείς να γνωρίζει πως αυτή οφείλεται κυρίως στην απώλεια υγρών και μυϊκής μάζας και λιγότερο στη μείωση του σωματικού λίπους, κάτι το οποίο έχει σημαντική επίδραση στο βασικό μεταβολικό ρυθμό, και μπορεί να δυσκολέψει μελλοντικά την προσπάθεια απώλειας βάρους.

3. Επίδραση στις διατροφικές συνήθειες: Με μόνο στόχο την απώλεια βάρους, οι διάσημες δίαιτες αφενός δε λαμβάνουν υπόψιν τις προσωπικές προτιμήσεις και συνήθειες του ατόμου και αφετέρου δεν προωθούν την υιοθέτηση μικρών και μόνιμων αλλαγών στη διατροφική πρόσληψη. Έτσι, δημιουργείται ουσιαστικά ένας φαύλος κύκλος όπου το άτομο ολοκληρώνει το πρόγραμμα της «δίαιτας» και στη συνέχεια, επιστρέφοντας στις προηγούμενες διαιτητικές του συνήθειες, επανακτά το χαμένο βάρος σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

BEAUTY TIPS

4 μαθήματα ομορφιάς από άντρες beauty bloggers

Τι πρέπει να προσέχεις όταν βάφεσαι και όχι μόνο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Το απίστευτο μυστικό που αποκαλύπτει ο τρόπος που φιλάς

Καναδοί επιστήμονες τονίζουν ότι το φιλί σου βγάζει στο φως τα πραγματικά συναισθήματά σου για κάποιον.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Είναι πιο υγιεινά τα light αναψυκτικά;

Τι διαπίστωσε μιαν ένα έρευνα σχετικά με την κατανάλωση αναψυκτικών και την εμφάνιση διαβήτη.
ΕΓΩ

Ένας σοβαρός λόγος να μη κάθεσαι παραπάνω ώρες στη δουλειά

Φυσικά το αφεντικό σου εκτιμάει ότι κλείνεις τελευταία την πόρτα του γραφείου, αλλά πρέπει να αλλάξεις τακτική.
ΜΟΔΑ

Το total black look που θα θέλεις να φορέσεις τώρα

Θες να αντιγράψεις το πιο κομψό outfit της fashion blogger Sara Donaldson; Σε καταλαβαίνουμε.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 υλικά για να κάνεις γρήγορες και γευστικές σούπες

Τώρα που ο καιρός κρυώνει, πες ναι στις σούπες! Δε χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να τις ετοιμάσεις.