Skip to main content

FOOD

ΑΥΤΕΣ είναι οι τροφές που θα σου εξασφαλίσουν επίπεδη κοιλιά

Κοιλίτσες έξω, λοιπόν! 


Μαρία Μυλωνά

Το επιπλέον βάρος δεν είναι μόνο αρνητικό για την εμφάνιση, αλλά συνδέεται με πολλά προβλήματα υγείας. Το κοιλιακό λίπος, πιο συγκεκριμένα, είναι αυτό που συνδέεται με το σπλαχνικό λίπος, το οποίο όπως επισημαίνουν οι ειδικοί σχετίζεται με πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το μυστικό για να χάσει κανείς βάρος για πάντα δεν είναι οι θερμίδες και οι στερητικές δίαιτες. Έχει κυρίως να κάνει με τους φυσικούς ρυθμούς πείνας και ύπνου του οργανισμού, που όταν λειτουργούν ομαλά σας βοηθούν να αντιστέκεστε στις λιγούρες, να καίτε περισσότερο λίπος και να νιώθετε γεμάτοι ενεργητικότητα.

Όπως δείχνουν έρευνες, το εσωτερικό ρολόι φαγητού-και-ύπνου μπορεί εύκολα να απορρυθμιστεί και να μπούμε σε έναν “κύκλο λίπους”: μια συνεχή ροή των ορμονών της πείνας που κάνουν σχεδόν αδύνατο να αντισταθεί κανείς στο φαγητό. Γι’ αυτό και όταν μπορέσετε να συντονίσετε το φυσικό σας πρόγραμμα φαγητού και ύπνου, μπορείτε να αποχαιρετίσετε για τα καλά τα κιλά και το “δύσκολο” λίπος από την κοιλιά σας.

Καλές συνήθειες ύπνου και σωστές διατροφικές επιλογές για καλύτερο αποτέλεσμα

Η διατροφή σας μπορεί να συμβάλει τόσο στον καλύτερο ύπνο όσο και στην απώλεια του κοιλιακού λίπους. Ποιες είναι οι τέσσερις τροφές που προτείνουν οι ειδικοί γι’ αυτό το σκοπό:

Λιπαρά ψάρια 

Όταν η διατροφή μας είναι ανεπαρκής σε ω3 λιπαρά οξέα η επίφυση –ένας αδένας στον εγκέφαλο που συμβάλει στη ρύθμιση του νευρικού μας συστήματος- υπολειτουργεί και διαταράσσεται η παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου. Επιπλέον, τα ψάρια είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη, που σύμφωνα με πολλές έρευνες συμβάλει στον κορεσμό.

Ξηροί καρποί

Είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο που βελτιώνει τη διάθεση και συμβάλει σε έναν ήρεμο και ξεκούραστο νυχτερινό ύπνο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Magnesium Research. Επιπλέον, στις γυναίκες η επαρκής πρόσληψη μαγνησίου συμβάλει σε χαμηλότερα επίπεδα επικίνδυνων φλεγμονών και πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Γάλα

Αποδεικνύεται πως το γάλα βοηθάει στον “πόλεμο” κατά του κοιλιακού λίπους. Μελέτη του 2010 από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα σε μια ομάδα από 100 προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, το ποσοστό του σωματικού λίπους ήταν σημαντικά μειωμένο σε εκείνες που κατανάλωναν τροφές πλούσιες σε ασβέστιο. Για την ακρίβεια, για κάθε 100 mg ασβεστίου που προσλάμβαναν τη μέρα (αυτό ισοδυναμεί με περίπου μισό γιαούρτι), έχασαν περίπου 2,5 εκατοστά ενδοκοιλιακού λίπους – το σπλαχνικό λίπος που έχει συσχετιστεί με υψηλότερα ποσοστά καρδιοπάθειας και καρκίνου. Το ασβέστιο σας βοηθά επίσης να κοιμάστε καλύτερα εάν σας συμβαίνει να ξυπνάτε από μυικούς πόνους ή κράμπες, καθώς δρα χαλαρωτικά στους μυς και τις μυικές ίνες.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!