Skip to main content

FOOD

Λατρεύεις τις τηγανιτές πατάτες; Αυτός είναι ο λόγος που ΠΡΕΠΕΙ να τις κόψεις

ΤΩΡΑ! 


Μαρία Μυλωνά

Η κατανάλωση τηγανισμένων τροφών και αναψυκτικών αυξάνει κατά 56% τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές. Τα ευρήματα μελέτης που δημοσιεύτηκε Circulation, την επιστημονική επιθεώρηση της Αμερικανικής Ένωσης για την Καρδιά, βασίστηκαν σε έρευνα έξι ετών σε περισσότερους από 17.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές βρήκαν πως εκείνοι που ακολουθούσαν τη διατροφή που περιγράφουμε ως “δυτική” -τηγανητά, αβγά, αλλαντικά και αναψυκτικά- αντιμετώπιζαν το μεγαλύτερο κίνδυνο σε σχέση με την ομάδα ελέγχου για καρδιακή προσβολή ή θάνατο από αιτία που σχετίζεται με την καρδιά μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

“Ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή ή το πού ζείτε, εάν η διατροφή σας βασίζεται στα παραπάνω θα πρέπει να γνωρίζετε πως έχετε πολύ αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων και θα πρέπει να προσπαθήστε να κάνετε κάποιες σταδιακές αλλαγές στη διατροφή σας” προειδοποίησε ο επικεφαλής ερευνητής James Shikany, διατροφικός επιδημιολόγος στο τμήμα Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα.

Προσπαθήστε για αρχή να μειώσετε τις φορές που τρώτε τηγανισμένες τροφές ή αλλαντικά, από κάθε μέρα στις τρεις φορές την εβδομάδα και αντικαταστήστε τα με ψητό ή βραστό κοτόπουλο, λαχανικά και όσπρια”.

Στη μελέτη συμμετείχαν άντρας και γυναίκες από 45 ετών, που όταν ξεκίνησε η έρευνα ήταν υγιής. Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν από το 2003 ως το 2007. “Κάθε έξι μήνες, οι συμμετέχοντες συμπλήρωναν ερωτηματολόγιο σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, τη γενική τους υγεία και την ανάγκη για νοσηλεία για σχεδόν έξι χρόνια” δήλωσαν οι ερευνητές.

Εκείνοι που ακολουθούσαν το δυτικό διατροφικό πρότυπο ήταν οι μόνοι –συγκριτικά με εκείνους που αγαπούσαν πολύ τα ζυμαρικά, την πίτσα, το μεξικάνικο ή κινέζικο φαγητό, για παράδειγμα- που είχαν τόσο υψηλότερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια.

Μήπως να ξανασκεφτείτε τους κανόνες της μεσογειακής διατροφής;

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/

Διαβάστε επίσης

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

FOOD

Πεινάς συνέχεια; Μπορεί να φταίει το άγχος

Θες υδατάνθρακες όταν είσαι  στρεσαρισμένη; 

Προτεινόμενα

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

CELEBS

Πού διασκέδασαν Νίκος Μουτσινάς, Ζέτα Μακρυπούλια & Ευγενία Σαμαρά

Μαζί τους ήταν και η Χριστίνα Κοντοβά και ο Κωνσταντίνος Δέδες