Ξεκινάς δίαιτα; Αυτά ΠΡΕΠΕΙ να προσέχεις στο super market - AllYou.gr

Search

Ξεκινάς δίαιτα; Αυτά ΠΡΕΠΕΙ να προσέχεις στο super market

Με αυτά τα (απλά, αλλά σημαντικά) μυστικά θα τα χάσουμε!

27 Μαρτίου 2016

Με τη θερμοκρασία να έχει αρχίσει να ανεβαίνει σταθερά και τα ρούχα να... μειώνονται αισθητά, λογικό είναι οι περισσότερες από εμάς να θέλουμε να χάσουμε το περιττό βάρος και να αποκτήσουμε το απόλυτο... bikini body!

Ποια είναι η πρώτη μας κίνηση; Να κόψουμε το βραδινό ή να αποφύγουμε τα γλυκά, σωστά; Λάθος. Υπάρχει ένας πιο εύκολος τρόπος που θα μας βοηθήσει να τα χάσουμε: ψωνίζοντας έξυπνα στο σούπερ μάρκετ! 

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επίσκεψή μας στο σούπερ μάρκετ ως ένα «εργαλείο» σωστής διατροφής και απώλειας βάρους; Κάνοντας τις σωστές επιλογές σε διάφορες κατηγορίες τροφίμων.

1. Φρούτα και λαχανικά

Αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος μας σταθμός όταν πηγαίνουμε sτο σούπερ μάρκετ! Φρέσκα κατά βάση, και σε δεύτερο βαθμό αποξηραμένα, τα φρούτα είναι εξαιρετικές και χαμηλές σε θερμίδες επιλογές για σνακ ανάμεσα στα κύρια γεύματα. Καλό είναι να προτιμάμε ποικιλία λαχανικών και να τα χρησιμοποιούμε τόσο ως σαλάτα, όσο και ως μέρος ενός κυρίως γεύματός μας. 

2. Κρέας, πουλερικά και ψάρια

Καλό είναι να προτιμούμε φρέσκα προϊόντα από το αντίστοιχο τμήμα του σούπερ μάρκετ. Στα περισσότερα εξ' αυτών υπάρχουν πλέον ενσωματωμένα κρεοπωλεία και ψαράδικα. Οι ιδανικές μας επιλογές είναι το άλιπο λευκό κρέας (στήθος κοτόπουλο ή γαλοπούλα), τα λιπαρά ψάρια (π.χ. σολομός, σαρδέλα, πέστροφα) και θαλασσινά και, σε μικρότερο βαθμό, το άλιπο τμήμα του κόκκινου κρέατος (π.χ. ψαρονέφρι, χοιρινό μπούτι, μοσχαρίσιο πλευρό ή κιλότο). 

3. Γαλακτοκομικά 

Για να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας, ιδανικές επιλογές είναι το γάλα και το γιαούρτι τα οποία είναι χαμηλά σε λιπαρά (0 – 2%) έναντι των πλήρων γαλακτοκομικών (3,5 – 10%)- καθώς έτσι αποφεύγουμε το ζωικό λίπος και, κατ’επέκταση, πολλές περιττές θερμίδες. Όσο για τα τυριά, προτιμούμε όσο στην ετικέτα αναφέρεται ότι έχουν λιγότερο από 20% λιπαρά. 

4. Προϊόντα ολικής άλεσης

Αν θέλουμε η διατροφή μας να είναι ισορροπημένη, πρέπει να δίνουμε έμφαση και στα προϊόντα ολικής άλεσης. Συγκεκριμένα, ψωμί, φρυγανιές, μακαρόνια ολικής άλεσης και καστανό ρύζι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σημαντικό συστατικό για την υγεία του εντέρου μας. Επίσης, καλό είναι να επιλέγουμε δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης και μπάρες, πλούσια σε φυτικές ίνες και φτωχά σε ζάχαρη και λιπαρά.  Ακολούθησε το allyou στο Instagram!