Αγαπάς το κρασί; ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος για να ΜΗΝ το πίνεις - AllYou.gr

Search

Αγαπάς το κρασί; ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος για να ΜΗΝ το πίνεις

ΤΕΛΟΣ στο "ένα ποτηράκι την ημέρα"! 

21 Απριλίου 2016

Περίπου 50.000 άνθρωποι το χρόνο πεθαίνουν από το αλκοόλ. Έτσι, η συμβουλή πως είναι υγιεινό να πίνουμε ένα ποτήρι κρασί τη μέρα οι γυναίκες και δύο οι άντρες, πιθανώς δεν είναι και τόσο συνετή!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βικτόρια στον Καναδά επανεξέτασαν ένα σύνολο μελετών επάνω στα οφέλη της κατανάλωσης κρασιού για την υγεία. Και τα συμπεράσματά τους δεν είναι υπέρ όσων αγαπούν το κρασί!

Το κρασί δεν προστατεύει από καρδιαγγειακές ασθένειες εάν πίνουμε ένα ποτήρι που και που και όχι κάθε μέρα, δηλαδή σαν φάρμακο. Στην πρώτη περίπτωση, η κατανάλωση αλκοόλ έχει περισσότερο αρνητικές συνέπειες στον καρδιακό μυ.

Το κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τη γήρανση του οργανισμού. Γιατί όμως να την αναζητήσουμε στο κρασί, ενώ το ισχυρό αυτό αντιοξειδωτικό περιέχεται στο σταφύλι, τις σταφίδες και το κράνμπερι;

Ένα ποτήρι κρασί τη μέρα, θα μπορούσε να βλάπτει τα κύτταρα, επισημαίνουν οι ερευνητές, προκαλώντας τις αυθόρμητες μεταλλάξεις που είναι η αρχή της ανάπτυξης του καρκίνου.

Στους ανθρώπους που είναι επιρρεπείς, ένα ποτήρι κρασί τη μέρα ευνοεί τον εθισμό από το αλκοόλ.

Οπότε, να μην πίνουμε κρασί; Ή μήπως η έρευνα των Καναδών είναι υπερβολική; Το μέτρο είναι πιθανώς η σωστή απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις! Η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ ξεπερνά την απόλαυση και μετατρέπεται σε συνήθεια που δεν είναι πάντα καλή. Όμως ένα δυο ποτήρια κρασί σε ένα δείπνο με φίλους ή με μια καλή αφορμή, σίγουρα δεν πρόκειται να κάνουν κακό!

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!