Skip to main content

FOOD

Δεν θα πιστεύεις ποιες ΤΡΟΦΕΣ μπορούν να σε θεραπεύσουν

Η κουζίνα σου διανυκτερεύει... πάντα!


Φύλλις Νικολάου

Από τις πρώτες ρυτίδες μέχρι το στρες, οι 5 τροφές που σου παρουσιάζουμε παρακάτω θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις 5 αθώα μικροπροβλήματα εύκολα, φυσικά και γρήγορα. Το καλύτερο: δε θα χρειαστεί να βγεις καν από το σπίτι!

Πονάει το στομάχι σου; Πάρε τζίντζερ! 

Αυτό το σπάνιο δώρο της Ανατολής φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές του ιδιότητες και για την ιδιαίτερη πικάντικη γεύση που δίνει στα cocktail και τα φαγητά. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, βοηθά στην καλή χώνεψη, καταπολεμά τις ναυτίες και μειώνει τα συμπτώματα του στομαχόπονου. Αν, λοιπόν, το στομάχι σου σού κάνει... κόνξες, δεν έχεις παρά να βυθίσεις μια κουταλιά τριμμένο τζίντζερ σε βραστό νερό, να το αφήσεις εκεί για 10 λεπτά, να το σουρώσεις και, τέλος, να το πεις στην υγεία σου.

Βλέπεις... σημάδια στο κορμί σου; Πιάσε ένα λεμόνι!

Κι εμείς ξινίζουμε κάθε φορά που βλέπουμε τα σημάδια του χρόνου... στο πρόσωπό και το σώμα μας. Για να τους βάλουμε φρένο, όμως, έχουμε βρει την καλύτερη λύση και σου την αποκαλύπτουμε: αφιέρωσε μόλις 10-15΄ την ημέρα για να σκεπάσεις με φρεσκοκομμένες φέτες λεμονιού τις ορατές γραμμές και κηλίδες που αρχίζουν να σχηματίζονται στην επιφάνεια του δέρματός σου. Το οξύ που περιέχει το λατρεμένο εσπεριδοειδές μειώνει αισθητά τις δυσχρωμίες. Σε προειδοποιούμε όμως ότι το συγκεκριμένο γιατροσόφι θέλει το χρόνο του, οπότε χρειάζεται να το τηρήσεις ευλαβικά για 2-3 μήνες, προκειμένου να δεις τα αποτελέσματά του. Και κάτι ακόμα: μην το παρατραβήξεις, μιας και η κατάχρηση αυτού του μαγικού τρικ μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω αλλοιώσεις στην επιδερμίδα σου. Όλα με μέτρο λοιπόν.

Στραμπούληξες το πόδι σου; Ώρα να πέσει (το) μαρούλι!

Έπεσες, χτύπησες και τώρα δεν μπορείς να σταθείς από τον πόνο; Κόψε, πλύνε, στέγνωσε και άπλωσε πάνω στην περιοχή που υποφέρει λίγα φύλλα μαρουλιού. Τύλιξέ τα απαλά με μια ελαστική γάζα και άλλαξε το κατάπλασμα μόλις το νιώσεις ζεστό. Η πλούσια περιεκτικότητα του μαρουλιού σε λακτοσίνη, ένα αλκαλοειδές με κατασταλτικές ιδιότητες, το καθιστά αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες σε περίπτωση διαστρέμματος.

Έχεις γάλα; Αποχαιρέτα το στρες!

Οι απανταχού γιαγιάδες και μανούλες του κόσμου επιτέλους δικαιώνονται: ένα ποτήρι ζεστό γάλα πριν τον ύπνο μας απαλλάσσει από τις έννοιες και τα άγχη της ημέρας και μας οδηγεί από τα «Αχ!» και «Βαχ!» στα «Ζζζζζζ...». Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ειδικούς, αυτό συμβαίνει γιατί το γάλα περιέχει τρυπτοφάνη, ένα χαλαρωτικό αμινοξύ. Γάλα για όνειρα γλυκά, λοιπόν!

Πονάει το δοντάκι σου; Βύθισε τον πόνο σου στο σκόρδο!

Εντάξει, δεν θα σου χαρίσει δροσερή αναπνοή, αλλά θα σε ανακουφίσει από τις οδυνηρές ενοχλήσεις που προκαλεί ο πονόδοντος. Λιώσε δύο σκελίδες σκόρδο, πρόσθεσε ½ κ.γλ. νερό και κάλυψε με αυτόν το πονεμένο σου δόντι. Άφησε το σκόρδο να δράσει για 10-15 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε καλά το στόμα σου. Σημείωσε ότι αυτή η θεραπεία είναι αυστηρά κατάλληλη μόνο για ενηλίκους.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram