Σιχαίνεσαι τα όσπρια; ΑΥΤΟ θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη - AllYou.gr

Search

Σιχαίνεσαι τα όσπρια; ΑΥΤΟ θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη

Σε τι μπορούν να σε βοηθήσουν; 

10 Αυγούστου 2016

Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό The American Journal of Clinical Nutrition, φαίνεται ότι η καθημερινή κατανάλωση μίας μερίδας οσπρίων, θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές πραγματοποίησαν συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση 21 κλινικών μελετών, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 940 άνδρες και γυναίκες. Συνολικά, η καθημερινή κατανάλωση 130 γραμμαρίων οσπρίων (ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε ¾ του φλιτζανιού) φάνηκε να συνδέεται με μείωση του σωματικού βάρους κατά 0,34 κιλά σε διάστημα 6 εβδομάδων.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης έρχονται να προστεθούν στα ευρήματα παλαιότερης έρευνας που είχε πραγματοποιήσει η ίδια ομάδα, στην οποία είχε φανεί πως η κατανάλωση οσπρίων σχετίζεται με αύξηση του αισθήματος κορεσμού κατά 31%, η οποία μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε χαμηλότερη συνολική πρόσληψη τροφής.

Κλείνοντας, σχολιάζει πως αν και η παρατηρούμενη απώλεια βάρους είναι μικρή, τα παρόντα ευρήματα δείχνουν ότι απλά και μόνο η ένταξη οσπρίων στο καθημερινό διαιτολόγιο ίσως μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια μείωσης του σωματικού βάρους ή στη διατήρηση της απώλειας.

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Συντάκτης

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!