Skip to main content

FOOD

10 super tips για ένα Πάσχα πιο LIGHT

Δεσμευόμαστε: αυτό το Πάσχα δεν θα πάρεις ούτε γραμμάριο! 


Φύλλις Νικολάου

Νηστεύεις και είναι λογικό να νιώθεις τη στέρηση να χτυπάει κόκκινο παράλληλα με την επιθυμία σου να... εξαπολύσεις ευθεία επίθεση προς τον οβελία, τα κοκορέτσι και τα (σοκολατένια ή/και κόκκινα) αβγά.

Επιπλέον, είναι εμπειρικά αποδεδειγμένο ότι η ανάγκη να πέσεις με τα μούτρα... σε ό,τι σου τσιγκλάει την χοληστερίνη, κορυφώνεται μετά τις λέξεις «Χριστός Ανέστη». Για να μη μετανιώσεις την απολαυστική έκσταση που υπόσχεται η μαγειρίτσα και τα λοιπά εορταστικά πιάτα, παρακάτω θα βρεις 10 tips που θα σε βοηθήσουν να εξισορροπήσεις την απόλαυση με την σταθερή ένδειξη στη ζυγαριά σου.  

#1: Πάρε τους δρόμους
Πήρες την απόφαση να μείνεις στην πόλη και είναι απόλυτα λογικό και κατανοητό να θέλεις να κάνεις και ένα διάλειμμα από το γυμναστήριο. Αυτό το break, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βρεις εναλλακτικούς τρόπους να ασκηθείς: δώσε άδεια και στο αυτοκίνητό σου και βάλε στόχο να κάνεις μια 20λέπτη βόλτα στην πόλη με τα πόδια, κάθε μέρα. 

#2: Ζάχαρη, κομμένη 
Μπορεί το Πάσχα οι «εξωτερικές» συνθήκες να επιβάλουν τη μεγάλη κατανάλωση ζωικού λίπους (σ.σ.. ο οβελίας που προείπαμε), καλό όμως είναι να ρυθμίσεις το διατροφικό πλάνο σου έτσι ώστε να «κόψεις» αυτές τις θερμίδες από κάπου αλλού. Περιόρισε, λοιπόν, όσο μπορείς τα γλυκά – έτσι θα καταναλώσεις λιγότερα λιπαρά και θα είναι πιο εύκολο για το κορμί σου να συνέλθει από τις εορταστικές ατασθαλίες.

#3: Πόντος, πόντος ο καημός μου
Ήρθε η ώρα να κρατήσεις λογαριασμό – και με αυτό εννοούμε να μετράς τις θερμίδες που καταναλώνεις σε καθημερινή βάση. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζεις που «κινείσαι» θερμιδικά, ενώ θα μπορείς να ελέγχεις καλύτερα το φαγητό που καταναλώνεις.

#4: Στη ύπαιθρο αδερφές μου, στην ύπαιθρο!
Είσαι από τις τυχερές που θα αποχαιρετίσουν την πόλη κατά τη διάρκεια του Πάσχα; Τότε πάρε μαζί σου τον απαραίτητο εξοπλισμό για να γυμνάζεσαι στην εξοχή! Βαριέσαι να κουβαλάς; Δοκίμασε το περπάτημα, το τρέξιμο, την ποδηλασία και τη γιόγκα στην παραλία. Κι αν είσαι έτοιμη για μεγαλύτερες δόσεις αδρεναλίνης, τότε μην πεις όχι και σε πιο extreme δραστηριότητες, όπως το windsurfing και το rafting.

#5: Το πρωί, φάε σαν βασιλιάς
Όσο πιο πλούσιο είναι το πρωινό σου, τόσο λιγότερο θα νιώθεις το στομάχι σου να παραπονιέται κατά την διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγεις τα -εχθρικά για τη γραμμή σου- τσιμπολογήματα.

#6: Πάρ' το βήμα-βήμα
Τα smartphones διαθέτουν πλέον αμέτρητες τέτοιες εφαρμογές και έχει έρθει η ώρα να τις εκμεταλλευτείς. Για ποιο πράγμα; Μα φυσικά για την καταγραφή της φυσικής δραστηριότητάς σου καθώς και των θερμίδων που καις καθημερινά. Ο στόχος είναι απλός: τις ημέρες που... έδωσες πόνο στο φαγητό, προσπάθησε να κάνεις περισσότερα βήματα... για τη σιλουέτα σου.

#7: Πιες στην υγειά σου
Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, αρκούν μερικές γουλιές νερό, ακόμα κι όταν δεν διψάς, για να μειώσεις το αίσθημα πείνας που νιώθεις, να αυξήσεις τις καύσεις του μεταβολισμού και να μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις. Το νερό, νεράκι λοιπόν.

#8: Στην εποχή της ποταπαγόρευσης
Θυμάσαι αυτό που γράψαμε παραπάνω για τα γλυκά; Το ίδιο ισχύει και για το αλκοόλ: όσο λιγότερες ρακές, τσίπουρα ή cocktail πιεις αυτό το Πάσχα, τόσο καλύτερα για το σώμα σου. Κι αυτό γιατί το αλκοόλ ενισχύει τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή των γλουτών και της κοιλιάς.

#9: Μείνε μακριά από την κουζίνα
Εκμεταλλεύσου το Πάσχα για να δεις περισσότερο τους φίλους, να περάσεις ποιοτικότερο χρόνο με το άλλο σου μισό, να κάνεις περισσότερες βόλτες στην πόλη. Με άλλα λόγια, ασχολήσου με εκείνες τις δραστηριότητες που θα σε κρατήσουν σε απόσταση ασφαλείας από την κουζίνα.

#10: Κάνε το γεύμα σου ελαφρύ
Εντάξει, το βράδυ της Ανάστασης, δικαιολογείται απόλυτα το μεταμεσονύχτιο φαγοπότι.Τις υπόλοιπες μέρες, φρόντισε να απολαμβάνεις ένα ελαφρύ γεύμα νωρίς το βράδυ, ώστε να μην επιβραδύνεις τη λειτουργία του μεταβολισμού σου.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαίρη Μηνά: Όσα δεν ξέρουμε για την ηθοποιό που εντυπωσίασε ως Πρωθιέρεια

Το θέατρο, ο έρωτας με τον Μιχάλη Σαράντη και η μητρότητα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση

CELEBS

Κατερίνα Λιόλιου: H ηλικία και οι καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων της

Η εμφάνιση με πράσινο φόρεμα- κιμονό και σανδάλια