Αυτός είναι ο πιο ΕΥΚΟΛΟΣ τρόπος για να χορτάσεις - AllYou.gr

Search

Αυτός είναι ο πιο ΕΥΚΟΛΟΣ τρόπος για να χορτάσεις

Επίλεξε έξυπνα!

06 Ιουνίου 2016

To αίσθημα πείνας αποτελεί το βασικότερο παράγοντα που οδηγεί σε αναζήτηση και πρόσληψη τροφής. 

Έτσι, στην προσπάθεια ρύθμισης του σωματικού βάρους, η αποτελεσματική διαχείριση του αισθήματος πείνας παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς μπορεί να διευκολύνει τον έλεγχο της ενεργειακής πρόσληψης.

Ο κατάλληλος σχεδιασμός ενός πλήρους και ισορροπημένου διαιτολογίου, προσαρμοσμένου στις ιδιαίτερες ανάγκες και προτιμήσεις του ατόμου, αποτελεί σίγουρα το πρώτο βήμα για την καλύτερη ρύθμιση του αισθήματος πείνας και κορεσμού κατά τη διάρκεια της μέρας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η υιοθέτηση ορισμένων καθημερινών συνηθειών μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω.

Μια τέτοια συνήθεια είναι η προτίμηση στερεών τροφίμων έναντι των υγρών. Και αυτό, γιατί η κατανάλωση ενός υγρού τροφίμου, όπως είναι για παράδειγμα ένας χυμός ή ένα αναψυκτικό, δεν ικανοποιεί το αίσθημα πείνας στον ίδιο βαθμό με ένα στερεό τρόφιμο, ακόμη και αν διαθέτει το ίδιο ή υψηλότερο ενεργειακό περιεχόμενο.

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως ενώ η πρόσληψη «στερεών» θερμίδων οδηγεί σε μικρότερη κατανάλωση τροφής στα επόμενα γεύματα της μέρας, αντίθετα, όταν οι ίδιες θερμίδες προσλαμβάνονται σε υγρή μορφή, δεν παρατηρείται μείωση της ενεργειακής πρόσληψης στα γεύματα που ακολουθούν.

Παράλληλα, έχει φανεί πως οι «υγρές» θερμίδες προκαλούν μικρότερη μείωση των επιπέδων γκρελίνης –της ορμόνης που αυξάνει την όρεξη-, συγκριτικά με την κατανάλωση αντίστοιχης ποσότητας θερμίδων από στερεά τρόφιμα.

Επομένως, για τον καλύτερο έλεγχο του αισθήματος πείνας αντικαταστήστε ορισμένα από τα ροφήματα της ημέρας με στερεά τρόφιμα, επιλέγοντας για παράδειγμα ολόκληρα φρούτα έναντι των φρουτοχυμών και σνακ χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες αντί για αναψυκτικά και άλλα ροφήματα.

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.
DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!
ΑΣΚΗΣΗ

«Αν και δεν έχω παχύνει, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;»

Το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και –ευτυχώς- υπάρχει λύση υποστηρίζουν οι ειδικοί.