Skip to main content

FOOD

Κοιλιά ΠΛΑΚΑ με αυτές τις 4 τροφές

Ετοιμάσου για την εποχή του μπικίνι.


Φύλλις Νικολάου

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών κι εσύ ήδη δοκιμάζεις εφαρμοστά μπλουζάκια και αναζητάς το καινούργιο σου μαγιό. Για να φορέσεις με άνεση τα σέξι πολύχρωμα μπικίνι του φετινού καλοκαιριού, δοκίμασε να εντάξεις στο εβδομαδιαίο σου μενού τις παρακάτω τροφές:

1. Γιαούρτι: Το ελληνικό γιαούρτι αποτελεί τον πιο απολαυστικό τρόπο για να χάσεις εύκολα τα περιττά κιλάκια χάρη στις πρωτεΐνες που περιέχει. Η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο να αφήσει το στομάχι και έτσι ενισχύει το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερο χρόνο. Σαν δώρο, ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες χωνεύοντας την πρωτεΐνη σε σχέση με τους υδατάνθρακες. 

2. Κανέλα: Έρευνες δείχνουν ότι η κανέλα μπορεί ενδεχομένως να έχει σταθεροποιητική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό θα μπορούσε να περιορίζει την όρεξη, ιδιαίτερα σε ανθρώπους με διαβήτη 2, τονίζουν οι ειδικοί. Βάλε λίγη στον καφέ σου, το τσάι ή το γιαούρτι και πρόσθεσε γλύκα χωρίς έξτρα θερμίδες.

3. Ωμά λαχανικά: Ικανοποιούν την πείνα σου ενώ είναι γεμάτα νερό, γεγονός που ενισχύει τον κορεσμό. Ακόμα καλύτερα: είναι χαμηλά σε θερμίδες

4. Αβγά: Έρευνες αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση πρωτεΐνης το πρωί βοηθά στη μείωση της πείνας και μάλιστα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με την κατανάλωση ενός κουλουριού ή άλλων υδατανθράκων. Μάλιστα, ένα αβγό σου δίνει μόνο 75 θερμίδες και σου προσδίδει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας μαζί με πολλά άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες με την πέψη αβγών σε σχέση με πρωινό υψηλό σε υδατάνθρακες. 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

FOOD

Πεινάς συνέχεια; Μπορεί να φταίει το άγχος

Θες υδατάνθρακες όταν είσαι  στρεσαρισμένη; 

Προτεινόμενα

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts