Skip to main content

FOOD

5 τροφές που θα σου χαρίσουν ΠΟΛΛΑ χαμόγελα

Η ευτυχία περνάει (και) απ' το στομάχι.


Φύλλις Νικολάου

Αν διαβάζοντας τον τίτλο αυτού του άρθρου,  σου ήρθαν ενστικτωδώς στο μυαλό τα γλυκά, τα κέικ και τα μπισκότα, ξανασκέψου το! Σύμφωνα με τους ειδικούς,  η κατανάλωση ζάχαρης και υδατανθράκων υψηλής επεξεργασίας παρέχει μεν άμεσα ενέργεια, την οποία όμως σύντομα διαδέχεται ένα αίσθημα δυσφορίας και κόπωσης. Ποιες είναι οι τροφές που συνδυάζουν υψηλή ενεργειακή αξία και καλή διάθεση με διάρκεια και θα σε κάνουν να χαμογελάς... διαρκώς; Διάβασε παρακάτω!

Πλιγούρι: Οι σύνθετοι υδατάνθρακες που περιέχει ενισχύουν την παραγωγή σεροτονίνης από τον οργανισμό, ενώ έχουν υψηλή ενεργειακή αξία μακράς διαρκείας. Την ίδια δράση έχουν και το ψωμί ολικής άλεσης, τα ζυμαρικά και το καστανό ρύζι.

Γαλοπούλα: Περιέχει υψηλά επίπεδα τρυπτοφάνης, ενός αμονιξέος απαραίτητου για την παραγωγή σεροτονίνης. Το ίδιο ισχύει και για τα αβγά, το κοτόπουλο, το μοσχάρι, τους σησαμόσπορους και το πασατέμπο. 

Σπανάκι: Είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, η έλλειψη του οποίου συνδέεται με την κατάθλιψη. Φυλλικό οξύ βρίσκεται και στις φακές, τα μαύρα φασόλια, τα σπαράγγια και τα σέσκουλα. 

Σολομός: Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 έχουν περισσότερη φαιά ουσία στην περιοχή του εγκεφάλου, που συνδέεται με τον έλεγχο των συναισθημάτων. Άλλες πηγές Ω-3 είναι οι σαρδέλες, το σκουμπρί, τα αβγά και ο λιναρόσπορος. 

Φράουλες: Περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών με ευεργετική επίδραση στη λειτουργία του εγκεφάλου. Θα τα βρεις και στα μύρτιλλα, τα κράνα και τα δαμάσκηνα.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη