FOOD
Φρέσκο ή σε κονσέρβα; Σου λύνουμε ΚΑΘΕ απορία
Μείνε στο (σωστό) ράφι.
To ακούς από τότε που ήσουν μικρή και η αλήθεια είναι ότι η μαμά σου είχε δίκιο: οι φρέσκες τροφές είναι η καλύτερη (διατροφική) επιλογή. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου και μερικά τρόφιμα κατεψυγμένα ή σε κονσέρβα, για να μαγειρέψεις ένα υγιεινό και διατροφικά πλούσιο γεύμα όποτε θες. Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε 3 τροφές που δεν χάνουν καθόλου τη διατροφική τους αξία ακόμα και αν δεν είναι φρέσκες.
#1 Καβούρι
Αντί για φρέσκο αγόρασε: Κονσέρβα καβουριού
Χρησιμοποίησε την: Για να φτιάξεις καβουροκεφτέδες: Ανακάτεψε σε μίξερ αυγό, καβούρι, τρίμμα φρυγανιάς, κρεμμύδι και μαϊντανό. Πλάσε τα υλικά σε κεφτέδες και ψήσε τους στο φούρνο.
Γιατί κονσέρβα; Το καβούρι είναι πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία θωρακίζουν την καρδιά.
#2 Σπανάκι
Αντί για φρέσκο αγόρασε: Κατεψυγμένο σπανάκι
Χρησιμοποίησε το: Είναι ιδανικό για να παρασκευάσεις σπανακόπιτα.
Γιατί κατεψυγμένο; Επειδή καταψύχεται σχεδόν αμέσως μετά τη στιγμή της συγκομιδής του, διατηρεί αρκετές από τις βιταμίνες του. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες.
#3 Ντομάτες
Αντί για φρέσκες, αγόρασε: Κονσέρβας, ολόκληρες ξεφλουδισμένες
Χρησιμοποίησε τις: Στις σάλτσες ζυμαρικών και τα κοκκινιστά πιάτα
Γιατί κονσέρβα; Οι ολόκληρες ντομάτες έχουν υποστεί λιγότερη επεξεργασία και έτσι έχουν καλύτερη γεύση. Επιπλέον, περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο καταπολεμά τον καρκίνο και προστατεύει από τις βλαβερές UV ακτίνες του ήλιου.
SELECTIONS
- Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;
- Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens
- 5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα
- «Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ