Φρέσκο ή σε κονσέρβα; Σου λύνουμε ΚΑΘΕ απορία - AllYou.gr

Search

Φρέσκο ή σε κονσέρβα; Σου λύνουμε ΚΑΘΕ απορία

Μείνε στο (σωστό) ράφι.

08 Ιουνίου 2016

To ακούς από τότε που ήσουν μικρή και η αλήθεια είναι ότι η μαμά σου είχε δίκιο: οι φρέσκες τροφές είναι η καλύτερη (διατροφική) επιλογή. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου και μερικά τρόφιμα κατεψυγμένα ή σε κονσέρβα, για να μαγειρέψεις ένα υγιεινό και διατροφικά πλούσιο γεύμα όποτε θες. Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε 3 τροφές που δεν χάνουν καθόλου τη διατροφική τους αξία ακόμα και αν δεν είναι φρέσκες.

#1 Καβούρι

Αντί για φρέσκο αγόρασε: Κονσέρβα καβουριού 

Χρησιμοποίησε την: Για να φτιάξεις καβουροκεφτέδες: Ανακάτεψε σε μίξερ αυγό, καβούρι, τρίμμα φρυγανιάς, κρεμμύδι και μαϊντανό. Πλάσε τα υλικά σε κεφτέδες και ψήσε τους στο φούρνο.

Γιατί κονσέρβα; Το καβούρι είναι πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία θωρακίζουν την καρδιά.

#2 Σπανάκι

Αντί για φρέσκο αγόρασε: Κατεψυγμένο σπανάκι

Χρησιμοποίησε το: Είναι ιδανικό για να παρασκευάσεις σπανακόπιτα.

Γιατί κατεψυγμένο; Επειδή καταψύχεται σχεδόν αμέσως μετά τη στιγμή της συγκομιδής του, διατηρεί αρκετές από τις βιταμίνες του. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες. 

#3 Ντομάτες

Αντί για φρέσκες, αγόρασε: Κονσέρβας, ολόκληρες ξεφλουδισμένες 

Χρησιμοποίησε τις: Στις σάλτσες ζυμαρικών και τα κοκκινιστά πιάτα

Γιατί κονσέρβα; Οι ολόκληρες ντομάτες έχουν υποστεί λιγότερη επεξεργασία και έτσι έχουν καλύτερη γεύση. Επιπλέον, περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο καταπολεμά τον καρκίνο και προστατεύει από τις βλαβερές UV ακτίνες του ήλιου.