Skip to main content

FOOD

Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ για το μέλι

Είναι πράγματι πιο υγιεινό από τη ζάχαρη;


Φύλλις Νικολάου

Ζάχαρη ή μέλι; Σίγουρα έχεις περάσει κι εσύ από τη φάση που αναρωτιέσαι ποια είναι η καλύτερη διατροφική επιλογή για τα γλυκά ή ακόμα και το καθημερινό καφεδάκι σου. Εμείς ψάξαμε και σου δίνουμε (επιτέλους) απάντηση σε αυτό το μεγάλο δίλημμα!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: η χρήση οποιουδήποτε γλυκαντικού, είτε πρόκειται για απλή λευκή ζάχαρη, είτε για μέλι, καλό είναι να παραμένει σχετικά περιορισμένη. Αυτό διατείνονται και οι απανταχού διαιτολόγοι.

Στο δια ταύτα, το μέλι περιέχει ελάχιστα περισσότερες θερμίδες από τη ζάχαρη και είναι πιο γλυκό, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρότερη ποσότητα. Επιπλέον είναι λιγότερο επεξεργασμένο. Παράλληλα, παρόλο που φαίνεται να έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, πρέπει να λαμβάνεις αρκετή ποσότητα μελιού για να επωφεληθείς από τη σημαντική δράση του, γεγονός που μπορεί να σε φορτώσει με έξτρα θερμίδες. Στη θέση του, προτίμησε να επωφεληθείς από τις αντιοξειδωτικές ουσίες των φρούτων και των λαχανικών, οι οποίες θα σε γλιτώσουν και από τις επιπλέον θερμίδες.

Συμπέρασμα: Αν είσαι λάτρις του μελιού, να θυμάσαι ότι αποτελεί καλύτερη διατροφική επιλογή για τα γλυκά και τα ντρέσινγκ σου, μόνο εφόσον καταναλώνεται με μέτρο, μιας και παραμένει πλούσια πηγή σακχάρων.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός