Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ για το μέλι - AllYou.gr

Search

Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ για το μέλι

Είναι πράγματι πιο υγιεινό από τη ζάχαρη;

14 Ιουνίου 2016

Ζάχαρη ή μέλι; Σίγουρα έχεις περάσει κι εσύ από τη φάση που αναρωτιέσαι ποια είναι η καλύτερη διατροφική επιλογή για τα γλυκά ή ακόμα και το καθημερινό καφεδάκι σου. Εμείς ψάξαμε και σου δίνουμε (επιτέλους) απάντηση σε αυτό το μεγάλο δίλημμα!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: η χρήση οποιουδήποτε γλυκαντικού, είτε πρόκειται για απλή λευκή ζάχαρη, είτε για μέλι, καλό είναι να παραμένει σχετικά περιορισμένη. Αυτό διατείνονται και οι απανταχού διαιτολόγοι.

Στο δια ταύτα, το μέλι περιέχει ελάχιστα περισσότερες θερμίδες από τη ζάχαρη και είναι πιο γλυκό, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρότερη ποσότητα. Επιπλέον είναι λιγότερο επεξεργασμένο. Παράλληλα, παρόλο που φαίνεται να έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, πρέπει να λαμβάνεις αρκετή ποσότητα μελιού για να επωφεληθείς από τη σημαντική δράση του, γεγονός που μπορεί να σε φορτώσει με έξτρα θερμίδες. Στη θέση του, προτίμησε να επωφεληθείς από τις αντιοξειδωτικές ουσίες των φρούτων και των λαχανικών, οι οποίες θα σε γλιτώσουν και από τις επιπλέον θερμίδες.

Συμπέρασμα: Αν είσαι λάτρις του μελιού, να θυμάσαι ότι αποτελεί καλύτερη διατροφική επιλογή για τα γλυκά και τα ντρέσινγκ σου, μόνο εφόσον καταναλώνεται με μέτρο, μιας και παραμένει πλούσια πηγή σακχάρων.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!