ΑΥΤΑ είναι τα διατροφικά οφέλη του "βασιλιά" των καλοκαιρινών φρούτων - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΑ είναι τα διατροφικά οφέλη του "βασιλιά" των καλοκαιρινών φρούτων

Όχι, δεν είναι... μάπα το καρπούζι! 

24 Ιουλίου 2016

Ποιος μπορεί να φανταστεί καλοκαίρι χωρίς καρπούζι; Πράγματι, πρόκειται για ένα αγαπημένο φρούτο, απόλυτα συνδεδεμένο με τις καλοκαιρινές διακοπές και τη ζέστη. 

Παράλληλα, αποτελεί πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας και ευεξίας του οργανισμού.

Αρχικά, το καρπούζι έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, με αποτέλεσμα να διευκολύνει την αναπλήρωση των αυξημένων απωλειών υγρών λόγω ζέστης. Επιπλέον, προσφέρει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, βιταμίνης Α και καλίου, καθώς και πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως τα καροτενοειδή. Μάλιστα, συγκαταλέγεται στις πλουσιότερες διαιτητικές πηγές λυκοπενίου, το οποίο έχει συνδεθεί από πολλές μελέτες με μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου, και ειδικότερα καρκίνου του προστάτη.

Από την άλλη, στα ευεργετικά συστατικά του καρπουζιού περιλαμβάνεται και η κιτρουλίνη, η οποία μετατρέπεται στο σώμα σε αργινίνη, ένα απαραίτητο αμινοξύ που βοηθά στην καλύτερη λειτουργία των αγγείων και τη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Όσον αφορά στο θερμιδικό του περιεχόμενο, μια φέτα καρπούζι των 300 γραμμαρίων αποδίδει περίπου 90 θερμίδες. Συνεπώς, θα λέγαμε πως άδικα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «παχυντικό», αφού εάν καταναλωθεί με μέτρο, μπορεί να εμπλουτίσει το διαιτολόγιό μας με πολύτιμα συστατικά, χωρίς να μας «επιβαρύνει» θερμιδικά.

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Συντάκτης

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!
×