ΑΥΤΕΣ είναι οι τροφές με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΕΣ είναι οι τροφές με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής

Γέμισε ΕΞΥΠΝΑ το καλάθι σου.

06 Ιουλίου 2016

Υπάρχουν τροφές που είναι καλύτερες από κάποιες άλλες; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ναι.

Οι ειδικοί, μάλιστα, του Πανεπιστημίου της Ουάσιγνκτον διατείνονται ότι συγκεκριμένες επιλογές παρέχουν περισσότερα οφέλη στην υγεία, τη διατροφή και το πορτοφόλι μας. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές;

Όσπρια: Προτίμησέ τα ξερά (συσκευασμένα ή χύμα) παρά σε κονσέρβα. Πέρα από πιο οικονομικά, τα ξερά όσπρια είναι πιο πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Κρέας: Ψάξε για άπαχο μοσχαρίσιο κιμά και φιλέτο κοτόπουλο τα οποία περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, σίδηρο και βιταμίνες. Επίσης, σταμάτα να σνομπάρεις τον τόνο και τις σαρδέλες σε κονσέρβα - είναι πιο φθηνά αλλά εξίσου θρεπτικά με τη φρέσκια εκδοχή τους.

Λαχανικά και φρούτα: Ο επιμένων ελληνικά και εποχικά κερδίζει σε αυτήν την περίπτωση σύμφωνα με τους ειδικούς. Γιατί; Το κόστος τους είναι σημαντικά χαμηλότερο όταν είναι η εποχή τους. Παράλληλα,  τα ντόπια φρούτα και λαχανικά είναι σημαντικά πιο φθηνά από εκείνα που είναι.. εισαγωγής!

Γαλακτοκομικά: Προτίμησε όσα περιέχουν χαμηλά λιπαρά ή εκείνα που περιέχουν φυτικές στερόλες και στανόλες. Μπορεί η τιμή τους να είναι λίγο πιο τσιμπημένη, αλλά αυτά τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, ενώ διαθέτουν λιγότερα λιπαρά με αποτέλεσμα να ενισχύουν την υγεία της καρδιάς.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!