Αυτή είναι ΟΛΗ η αλήθεια για τα light προϊόντα - AllYou.gr

Search

Αυτή είναι ΟΛΗ η αλήθεια για τα light προϊόντα

Τελικά, είναι όσα υπόσχονται;

28 Ιουλίου 2016

Μπορει και εσύ –όπως κι εμείς- να αναρωτιέσαι αν τα light προϊόντα σε βοηθούν πράγματι να ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά. Από αρκετές έρευνες έχει επιβεβαιωθεί ότι τα light προϊόντα αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια μας να χάσουμε βάρος. Άλλωστε, αντικαθιστώντας τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και λίπος με πιο «ελαφριά», μειώνεται τη θερμιδική πρόσληψη κι, επομένως, αποκτάμε καλύτερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο του βάρους μας. Όλα αυτά βέβαια ισχύουν με την προϋπόθεση ότι αποφεύγουμε την υπερκατανάλωση και ότι συνεχίζουμε να προσέχουμε την ποσότητα που βάζουμε στο πιάτο μας.

Σε ό,τι αφορά τη θρεπτική αξία των light προϊόντων, τα ημιαποβουτυρωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν ιδανική επιλογή και πρέπει να βρίσκονται στο καθημερινό διαιτολόγιο σου, λόγω της καλής περιεκτικότητάς τους σε ασβέστιο και πρωτεΐνες. Παράλληλα, η «ελαφριά» φύση τους, τα καθιστά χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά. Σε γενικές γραμμές, προτίμησε τα προϊόντα με 2% λιπαρά αντί για εκείνα με 0%. Για ποιο λόγο; Τα τελευταία δε συμβάλλουν στην καλή απορρόφηση της βιταμίνης D, η οποία ενισχύει την υγεία της καρδιάς σου.

Τέλος, και σε αντίθεση με τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορείς να πεις ναι στα προϊόντα με 0% ζάχαρη ή λιπαρά σε ό,τι αφορά στα αναψυκτικά και τα παγωτά. Δεν θες να κόψεις τελείως την ζάχαρη; Προτίμησε εκείνα που διαθέτουν γλυκαντικές ουσίες. Εξάλλου, τα συγκεκριμένα προϊόντα αποδίδουν λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με εκείνα που περιέχουν ζάχαρη, ενώ είναι κατάλληλα και για άτομα που εμφανίζουν αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Τέλος, μην ξεχνάς να διαβάζεις τις ετικέτες των τροφίμων για να βεβαιωθείς ότι τα προϊόντα που βάζεις στο καλάθι σου δεν είναι μόνο κατ΄όνομα light, αλλά ότι πράγματι περιέχουν λιγότερη ζάχαρη, λιπαρά και θερμίδες σε σύγκριση με την original εκδοχή τους.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!