FOOD
Τι;Τυρί!
Κάναμε ένα σύντομο crash test στα πιο γνωστά ελληνικά τυριά. Δες τι να προτιμήσεις και τι να αποφύγεις!
Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχουμε την υψηλότερη κατανάλωση τυριών παγκοσμίως. Δεν είναι όμως όλα τα ίδια. Ακόμα και στο ίδιο είδος τυριού μπορεί να υπάρχουν διαφορές στη διατροφική αξία, ανάλογα με τον τόπο προέλευσής του.
1. Ανθότυρο
Ηπείρου: Θερμίδες: 228, λιπαρά: 16,9 γρ., πρωτεΐνη: 14,8 γρ. πρωτεΐνη, υδατάνθρακες: 4,1 γρ.
Vs
Μακεδονίας: Θερμίδες: 178, λιπαρά: 13,6 γρ., πρωτεΐνη: 14,8 γρ., υδατάνθρακες: 4,1 γρ.
2. Κασέρι
Μακεδονίας: Θερμίδες: 379, λιπαρά: 30,6 γρ., πρωτεΐνη: 25,8 γρ., υδατάνθρακες: 2,2 γρ.
Vs
Νησιών Αιγαίου: Θερμίδες: 295, λιπαρά: 21,4 γρ., πρωτεΐνη 25,4 γρ., υδατάνθρακες:0,1 γρ.
3. Μυζήθρα
Κρήτης: Θερμίδες: 206, λιπαρά: 16,3 γρ., πρωτεΐνη 11,9 γρ., υδατάνθρακες: 2,8 γρ.
Vs
Θεσσαλίας: Θερμίδες: 153, λιπαρά: 9,1 γρ., πρωτεΐνη: 14,5 γρ., υδατάνθρακες: 3,2 γρ.
Το πόρισμα:
Ποιο χάνει: Το μανούρι Θεσσαλίας. Είναι το πιο παχυντικό τυρί καθώς περιέχει 502 Θερμίδες.
Ποιο κερδίζει: Η μυζήθρα Θεσσαλίας. Είναι το πιο διαιτητικό τυρί, με 153 Θερμίδες.
(σ.σ.. Η διατροφική αξία που αναφέρεται αντιστοιχεί σε 100 γρ.).