Skip to main content

FOOD

Αυτή η καθημερινή συνήθεια σε παχαίνει

Κι όμως, κάτι φαινομενικά αθώο μπορεί να ανεβάζει το νούμερο στη ζυγαριά σου.


Φύλλις Νικολάου

Ανήκεις κι εσύ σε εκείνη την κατηγορία των ατόμων που συνδέουν την απόλυτη ευτυχία με ένα ζεστό κι απολαυστικό ντους μετά από μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά; Αν ναι, ήρθε η ώρα να βάλεις αυτή την αγαπημένη καθημερινή συνήθεια στο μικροσκόπιο. Για την ακρίβεια, μάλλον θα σε δυσαρεστήσουμε γιατί αν θέλεις να διατηρήσεις το βάρος σου σε κανονικά επίπεδα, μάλλον θα πρέπει να τα αποφύγεις.

Για την ιστορία, κι εμείς βρίσκουμε αναμφισβήτητα ωραία και ελκυστικά αυτά τα μικρά χρωματιστά μπουκαλάκια με τα αφρόλουτρα και τα σαμπουάν που αναδίδουν γαργαλιστικές μυρωδιές φρούτων αναμεμειγμένων με το άρωμα μιας γλυκιάς απόλαυσης. Παρ’όλα αυτά, τελευταία μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Food Quality and Preference» έδειξε ότι η έκθεση μας σε μυρωδιές που σχετίζονται με φαγητά, είναι πολύ πιθανό να μας ξυπνήσουν το αίσθημα της πείνας.

Οπότε καλύτερα να απομακρύνεις τον πειρασμό από το μπάνιο σου προκειμένου να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου… άθικτη και μακριά από τον πειρασμό. Εξάλλου, υποστηρίζουν οι μελετητές, στο εμπόριο μπορείς να βρεις πολλά scent-free προϊόντα!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα