Skip to main content

FOOD

6 καλοί λόγοι να πίνεις κάθε πρωί νερό με λεμόνι

Γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι ορκίζονται ότι κάνει «θαύματα» για την υγεία και τη διάθεσή τους.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Σίγουρα έχεις ακούσει πολλούς να πίνουν νερό με λεμόνι κάθε πρωί και να υπόσχονται ότι βλέπουν μεγάλη διαφορά στα επίπεδα ενέργεια τους. Τώρα, ήρθε η ώρα να μάθεις περισσότερα για αυτή την τάση! Τις πληροφορίες μας τις έδωσε η νέα διαδραστική πλατφόρμα επικοινωνίας "Ας μιλήσουμε", μια πρωτοβουλία της Eurofile ERB. 

Στο as-milisoume.gr, λοιπόν, διαβάσαμε εκτός από άλλα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα τα οποία προωθούν τη θετική σκέψη και προτρέπουν σε δράση, ότι αυτή η τόσο απλή συνταγή αρκεί για να ευεργετήσει το σώμα με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους.  Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις το φρεσκοστυμμένο χυμό από μισό λεμόνι μέσα σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και να το πιείς το πρωί πριν φας ή πιείς οτιδήποτε άλλο. 

Το λεμόνι είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις αντισηπτικές, αντιβακτηριδιακές και αδυνατιστικές ιδιότητές του ενώ το νερό είναι από τα πλέον απαραίτητα στοιχεία για να εξασφαλιστεί η ζωή και η υγεία μας. Επιπλέον, για να επωφεληθούμε από τις ιδιότητες του λεμονιού χωρίς η οξύτητά του να προκαλέσει προβλήματα στα δόντια ή το στομάχι μας, πρέπει να το διαλύσουμε σε νερό. Μπορείτε να φάτε το πρωινό σας 15-20 λεπτά μετά, όταν ο οργανισμός θα έχει απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά του.  

Αν δεν έχεις πειστεί ακόμα να ξεκινάς τη μέρα σου πίνοντας ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι, σου δίνουμε μερικούς ακόμα λόγους:

1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό: Επειδή παρέχει στον οργανισμό βιταμίνη C, βοηθάει στην πρόληψη του κοινού κρυολογήματος και άλλων ιώσεων. Επιπλέον, το λεμόνι προσφέρει στο σώμα κάλιο, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το αναπνευστικό σύστημα, βοηθώντας ακόμα και στην καταπολέμηση του άσθματος.  Τέλος, βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου που είναι απαραίτητο για έναν γερό οργανισμό. 

2. Βοηθάει στη λειτουργία της πέψης: Το κιτρικό οξύ που περιέχεται στο λεμόνι συμβάλλει στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και ανακουφίζει τους πόνους στην κοιλιά. Έρευνες έχουν δείξει ότι πίνοντας νερό με λεμόνι το πρωί εξισορροπούνται καλύτερα τα οξέα του στομάχου, ενώ αποβάλλονται περισσότερες τοξίνες από το γαστρεντερικό και από το ήπαρ. 

3. Αδυνατίζει: Η πεπτίνη που περιέχεται στο χυμό λεμονιού βοηθάει πολύ στην αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε δίαιτας γιατί προκαλεί αίσθημα κορεσμού και μας κάνει να μην πεινάμε. 

4. Καθαρίζει το δέρμα: Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο χυμό του λεμονιού συμβάλλουν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος, ενώ καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες προκαλούν πρόωρη γήρανση, εξασφαλίζοντας λαμπερή και νεανική επιδερμίδα. 

5. Βελτιώνει τη διάθεση και αναζωογονεί: Χάρη στη βιταμίνη C το νερό με λεμόνι εξασφαλίζει ευεξία και μειώνει τα συμπτώματα του στρες, της κακής διάθεσης και της κούρασης. 

6. Έχει ήπια διουρητική δράση: Χάρη στις αντισηπτικές ιδιότητες του λεμονιού, το πρωινό αυτό ρόφημα καθαρίζει τον οργανισμό από τις επικίνδυνες τοξίνες. Επιπλέον, έχει διουρητική δράση και διευκολύνει την κινητικότητα του εντέρου, ενώ αυξάνει την παραγωγή των ενζύμων που κινητοποιούν την αποτοξινωτική λειτουργία του οργανισμού. 

Διαβάστε επίσης

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

Προτεινόμενα

CELEBS

Πέθανε διάσημη TikToker – Ήταν μόλις 29 ετών

Ήταν πρωταγωνίστρια στη σειρά Club Rat

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

CELEBS

Στέφανος Κορκολής: «Δεν ξεπέρασα τον καρκίνο, ακόμα έχω κι ακόμα το παλεύω»

Όσα αποκάλυψε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης σε νέα του συνέντευξη