Είναι τα έντομα το φαγητό του μέλλοντος; - AllYou.gr

Search

Είναι τα έντομα το φαγητό του μέλλοντος;

Μια νέα έρευνα μας προτρέπει να αφήσουμε τα "λιαξ" και να σκεφτούμε σοβαρά τα έντομα στο πιάτο μας.

31 Οκτωβρίου 2016

Πως θα σου φαινόταν σε ένα μενού εστιατορίου, εκτός από burger να έχει και τηγανητές ακρίδες; Άκουσα ένα "λιάξ" ή είναι ιδέα μου; Σε καταλαβαίνω, όμως θα πρέπει να σου μεταφέρω τα επιστημονικά νέα που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και μπορείς μετά μια για πάντα να τα αγνοήσεις, αν δεν τα αντέχει ο εγκέφαλος σου.

Μια έρευνα, λοιπόν, που έγινε από τα Kings College του Λονδίνου και το Ningbo University της Κίνας, βάλθηκε να διαπιστώσει αν τα έντομα έχουν διατροφική αξία που να ανταγωνίζεται το βοδινό κρέας. Η απάντηση δημοσιεύτηκε στο Journal of Agriculture and Food Chemistry και είναι μια: ΝΑΙ!

Σκουλήκια, ακρίδες, γρύλοι, τριζόνια, διαπιστώθηκε ότι είναι εξαιρετικά θρεπτικά. Οι γρύλοι για παράδειγμα, αποδείχτηκαν εξαιρετική πηγή σιδήρου - καλύτερη από ότι το βοδινό κρέας. Επίσης, οι ακρίδες, τα τριζόνια και τα σκουλήκια, ήταν πιο πλούσια σε ασβέστιο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγνήσιο συγκριτικά με το κρέας.

Τα αποτελέσματα φαίνεται να δίνουν μια λύση, στο διατροφικό πρόβλημα που φαίνεται να ανακύπτει μελλοντικά, λόγω του διαρκώς αυξανόμενου πληθυσμού.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!