Να γιατί το κρασί σου προκαλεί πονοκέφαλο - AllYou.gr

Search

Να γιατί το κρασί σου προκαλεί πονοκέφαλο

Πίνεις ένα ποτηράκι κρασί και κάνεις κεφάλι! Δεν είσαι η μόνη και η επιστήμη σου έχει εξηγήσεις.

03 Νοεμβρίου 2016

Υπάρχουν πολλοί (άτυχοι) άνθρωποι σε αυτό τον πλανήτη, που όσο και να τους αρέσει το κρασί, δε μπορούν να το απολαύσουν γιατί πολύ απλά μόλις το καταναλώσουν το κεφάλι τους αρχίζει να γίνεται καζάνι. Αν είσαι από αυτούς, συμπάσχω να ξέρεις. Κάθε φορά που λέω ότι μου συμβαίνει αυτό, το τραπέζι μου με κοιτάει περίεργα. Αλλά, λέω αλήθεια και η επιστήμη έρχεται όχι απλά να επιβεβαιώσει το φαινόμενο αλλά να δώσει και μια κάποια εξήγηση. 

Τα νέα έρχονται από το University of California San Diego School of Medicine. Οι επιστήμονες εκεί, μελέτησαν δύο γκρουπ ανθρώπων. Το ένα αποτελούταν από τυχερούς που δεν είχαν θέματα με την κατανάλωση κρασιού και το άλλο με τους πιο άτυχους, που όταν πίνουν πονάει το κεφάλι τους. Αυτό που βρήκαν, είναι ότι οι δεύτεροι είχαν υψηλότερα ποσοστά βακτηρίων που διασπούν τα νιτρικά άλατα σε νιτρώδη.

Με λίγα λόγια, είναι οργανικό! Τα βακτήρια κάνουν την... κακή δουλειά. Βέβαια, οι επιστήμονες λένε ότι δεν είναι σαφές αν ο πονοκέφαλος τα δημιουργεί ή εάν αυτά δημιουργούν τον πονοκέφαλο. Θα γίνουν και άλλες μελέτες. Εμείς μέχρι τότε ας το ρίξουμε σε άλλο ποτό και ας ελπίσουμε ότι η επιστήμη δουλεύει για μας. 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!