Skip to main content

FOOD

Να γιατί το κρασί σου προκαλεί πονοκέφαλο

Πίνεις ένα ποτηράκι κρασί και κάνεις κεφάλι! Δεν είσαι η μόνη και η επιστήμη σου έχει εξηγήσεις.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Υπάρχουν πολλοί (άτυχοι) άνθρωποι σε αυτό τον πλανήτη, που όσο και να τους αρέσει το κρασί, δε μπορούν να το απολαύσουν γιατί πολύ απλά μόλις το καταναλώσουν το κεφάλι τους αρχίζει να γίνεται καζάνι. Αν είσαι από αυτούς, συμπάσχω να ξέρεις. Κάθε φορά που λέω ότι μου συμβαίνει αυτό, το τραπέζι μου με κοιτάει περίεργα. Αλλά, λέω αλήθεια και η επιστήμη έρχεται όχι απλά να επιβεβαιώσει το φαινόμενο αλλά να δώσει και μια κάποια εξήγηση. 

Τα νέα έρχονται από το University of California San Diego School of Medicine. Οι επιστήμονες εκεί, μελέτησαν δύο γκρουπ ανθρώπων. Το ένα αποτελούταν από τυχερούς που δεν είχαν θέματα με την κατανάλωση κρασιού και το άλλο με τους πιο άτυχους, που όταν πίνουν πονάει το κεφάλι τους. Αυτό που βρήκαν, είναι ότι οι δεύτεροι είχαν υψηλότερα ποσοστά βακτηρίων που διασπούν τα νιτρικά άλατα σε νιτρώδη.

Με λίγα λόγια, είναι οργανικό! Τα βακτήρια κάνουν την... κακή δουλειά. Βέβαια, οι επιστήμονες λένε ότι δεν είναι σαφές αν ο πονοκέφαλος τα δημιουργεί ή εάν αυτά δημιουργούν τον πονοκέφαλο. Θα γίνουν και άλλες μελέτες. Εμείς μέχρι τότε ας το ρίξουμε σε άλλο ποτό και ας ελπίσουμε ότι η επιστήμη δουλεύει για μας. 

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός