Αυτές οι διατροφικές συνήθειες σε κάνουν να πεινάς περισσότερο - AllYou.gr

Search

Αυτές οι διατροφικές συνήθειες σε κάνουν να πεινάς περισσότερο

Μήπως αυτά που βάζεις στο τραπέζι σου δεν βοηθάνε στην αποστολή "δίαιτα";

23 Δεκεμβρίου 2016

Υπάρχουν μερικά τρόφιμα και ροφήματα που αντί να σε χορταίνουν σε κάνουν να πεινας περισσότερο. Ναι, ναι! Το διαβάσαμε στο Health και δεν έχουμε κανένα λόγο να το αμφισβητήσουμε, αφού τις συγκεκριμένες πληροφορίες τις μοιράστηκαν διατροφολόγοι.

Αυτό που πρέπει να ξέρεις, λοιπόν, είναι αρχικά ότι το sushi και το λευκό ψωμί, δε θα σε βοηθήσουν στην αποστολή "δίαιτα". Το πρώτο χωνεύεται εύκολα χωρίς να φροντίζει να έχεις το αίσθημα κορεσμού. Σε ό,τι αφορά το ψωμί, για όλα φταίει το λευκό αλεύρι που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του. Η επεξεργασία του, αφαιρεί τις βιταμίνες Β, τις πρωτεΐνες, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το φώσφορο. Έτσι, προσφέρει στον οργανισμό μόνο άμυλο. Η ισνουλίνη εκτοξεύεται και η όρεξη ανοίγει. 

Επίσης, εκτός από τα παραπάνω, οι χυμοί επίσης δε βοηθούν στο να νιώθεις περισσότερες ώρες χορτάτη. Ανεβάζουνε πίσης την ινσουλίνη με τα φυσικά τους σάκχαρα και έτσι εσύ πάλι πεινάς!

Φυσικά η λύση δεν είναι να κόψεις μαχαίρι τα παραπάνω αλλά να βρεις εναλλακτικές ή συνδυασμούς τέτοιους που να σου εξασφαλίζουν τον κορεσμό. Και εννοείται, ότι όλα αυτά ένας διατροφολόγος μπορεί να σου τα πει καλύτερα. 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!