Ο απίστευτος λόγος που τα αβγά σού φτιάχνουν τη διάθεση - AllYou.gr

Search

Ο απίστευτος λόγος που τα αβγά σού φτιάχνουν τη διάθεση

Νέα αμερικανική μελέτη μάς αποκαλύπτουν ποιές πρέπει να βάζουμε στο πιάτο μας όταν η χαρά... αγνοείται.

23 Νοεμβρίου 2016

Έχεις τις μαύρες σου; Φτιάξε... μια ομελέτα.  Αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας τροφίμων «Happy Egg».  Μάλιστα, σύμφωνα με τα αποτελέσματά της τα τρόφιμα που έχουν κίτρινο χρώμα μάς φτιάχνουν τη διάθεση συγκριτικά πάντα με τα φαγητά στα οποία κυριαρχούν άλλες αποχρώσεις.

Συγκεκριμένα, οι  ειδικοί ανακάλυψαν ότι οι συγκεκριμένες τροφές ενισχύουν σημαντικά την απελευθέρωση ενδορφινών (a.k.a. οι «ορμόνες της χαράς») από τον εγκέφαλό μας απελευθερώνουν στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να φέρνουν το χαμόγελο στα χείλη μας σε χρόνο-αστραπή από τη στιγμή που τα αντικρίζουμε. 

Για τους σκοπούς της έρευνας, οι μελετητές παρουσίασαν διάφορα πιάτα σε 1.000 άτομα και εκεί βρήκαν ότι το 70% εξ αυτών έχουν συνδέσει τα «κίτρινα» φαγητά με την ευτυχία – με την ομελέτα να διεκδικεί την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία. Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι μελετητές υποθέτουν ότι η αγάπη μας για το κίτρινο οφείλεται στο γεγονός ότι, από μικρή ηλικία, το συνδέουμε με τη ζεστασιά του ηλίου και, ως εκ τούτου, με την χαρά.  

Κι αν δε σου αρέσουν τα αβγά, εξίσου ψηλά στην κλίμακα της χαράς σκόραραν οι μπανάνες, το κέικ και η τάρτα λεμονιού, οι αβγοφέτες, η κρεμ μπρουλέ και ο ανανάς.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!