Skip to main content

FOOD

Μια νέα μελέτη καταλήγει στο ότι πρέπει να τρώμε βραδινό στις 2 το μεσημέρι

Εμείς σε ενημερώνουμε και εσύ επιλέγεις αν θα ακολουθήσεις ένα τέτοιο διατροφικό πλάνο...


Μαριέτα Χριστοπούλου

Το τελευταίο γεύμα της ημέρας, συνήθως το τρώμε γύρω στις 8-9 μ.μ., σωστά; Σωστά θα απαντάς αλλά μια νέα μελέτη έρχεται να πει ότι μπορεί αυτή η τακτική μπορεί να είναι και λάθος. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί από το Louisiana State University's Pennington Biomedical Research Center, μετά από σχετική μελέτη, κατέληξαν ότι πρέπει να το προγραμματίζουμε πολύ νωρίτερα ή και να το παρακάμπτουμε. 

Για να προκύψουν όλα τα παραπάνω που σου φαίνονται τρελά και το καταλαβαίνουμε, χρειάστηκε να εξεταστούν 11 άτομα με υπερβολικό βάρος. Για 4 μέρες έφαγαν από τις 8 το πρωί έως τις 2 μ.μ. ενώ άλλες 4 μέρες έτρωγαν από 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. , όπως συνήθιζαν. Και στις δύο περιόδους κατανάλωναν ίδιες θερμίδες. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι έκαψαν περισσότερο λίπος, όταν η κατανάλωση τροφής ήταν περιορισμένη στο 8-2. Επίσης, ότι πεινούσαν λιγότερο.

Σίγουρα είναι ευρήματα με εξαιρετικό ενδιαφέρον που δείχνουν ότι η ώρα που τρώμε παίζει μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια μας να χάσουμε βάρος, αλλά χρειάζονται και άλλες μελέτες. Ας μας το πουν 50-100 επιστήμονες και ίσως πειστούμε. Μέχρι τότε... προσοχή και σωστή διατροφή.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός