Skip to main content

FOOD

4 τρικ για να μην πάρεις γραμμάριο φέτος τα Χριστούγεννα

Για να καταφέρεις να διατηρήσεις την ένδειξη της ζυγαριάς σου και την συνολική υγεία σου σταθερή για την περίοδο των γιορτών το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να κόψεις τις... κακές συνήθειες.


Φύλλις Νικολάου

Μην γκρινιάζεις επειδή σου προτείνουμε να κάνεις υγιεινές διακοπές. Σου υποσχόμαστε ότι οι τελευταίες δεν θα σου στερήσουν καμία απόλαυση, θα διασκεδάσεις εξίσου, θα το ρίξεις έξω, θα φας, θα πιείς, και νηστική δεν θα κοιμηθείς. Αρκεί να ακολουθήσεις τα ακόλουθα τέσσερα μικρά κόλπα, που σου προτείνουν οι ειδικοί, και θα το μετανιώσεις από την αυγή του 2017.

Κακή συνήθεια των διακοπών: Σταματάς το γυμναστήριο

Η λύση: Δεν χρειάζεται να χτυπάς κάρτα στο γυμναστήριο ακόμα και στις διακοπές σου. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι εξίσου αποτελεσματικοί για να διατηρείσαι σε φόρμα όταν πολλοί «πειρασμοί» σε περιτριγυρίζουν. Έτσι, λοιπόν, όταν πας για ψώνια, φρόντισε να περπατάς όσο περισσότερο, να ανεβοκατεβαίνεις σκάλες στα mall και να κουβαλάς μόνη σου τα πράγματα. Επίσης, αν αυτές τις μέρες είσαι αρκετά στο σπίτι, αφιέρωσε ένα 10λεπτο στον εαυτό σου με σούπερ εντατική προπόνηση.

Κακή συνήθεια των διακοπών: Κυριεύεσαι από άγχος κι έτσι τρως περισσότερο

Η λύση: Υπάρχει το εξής δόγμα. Στις γιορτές το άγχος και η κούραση χτυπούν 98% κόκκινο. Θέλεις ένα μικρό τρικ για να ηρεμήσεις και να ξεκουραστείς; Πέτα από τη λίστα των καθηκόντων τις πιο μικρές αγγαρείες. Κανένας δεν θα καταλάβει ότι τα μελομακάρονα φέτος δεν είναι σπιτικά. Ή αν αντί να καλέσεις κόσμο στο σπίτι 5 φορές το κάνεις 2 και τις υπόλοιπες συναντηθείτε με τους φίλους έξω, μάλλον μικρή σημασία θα δοθεί. Επομένως, βγάλε πράγματα από πάνω σου και γρήγορα θα δεις το στρες να εξατμίζεται, λένε οι ειδικοί. Αυτός δεν είναι άλλωστε και ο στόχος των διακοπών;

Κακή συνήθεια των διακοπών: Τρως πολύ και κυρίως γλυκά

Η λύση: Μαγείρεψε όλα τα γεύματα και τα γλυκά που συνηθίζουμενα ετοιμάζουμε στις γιορτές με πιο «υγιεινές» δοσολογίες. Μείωσε τα κορεσμένα λιπαρά και τη ζάχαρη και - πίστεψέ μας- δε θα το αντιληφθεί η παλέτα σου. Γράψε σε ένα τετράδιο τι αντικαταστάσεις μπορείς να κάνεις χρησιμοποιώντας συστατικά με χαμηλά λιπαρά και μετά πήγαινε στο σούπερ μάρκετ για ανεφοδιασμό. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο αλλά πιο υγιεινό.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.