3 τροφές που θα σε βοηθήσουν να χωνέψεις το πρωτοχρονιάτικο γεύμα - AllYou.gr

Search

3 τροφές που θα σε βοηθήσουν να χωνέψεις το πρωτοχρονιάτικο γεύμα

Υπάρχει τρόπος να περάσεις την επομένη του ρεβεγιόν χωρίς να σου πέσουν βαριές οι γιορτές.

28 Δεκεμβρίου 2016
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Το χθεσινό ρεβεγιόν ήταν έπος για εσένα αλλά όχι για το στομάχι σου;  Η λύση δεν είναι κυκλοφορείς σήμέρα με ένα ποτήρι σόδα ούτε να αποφύγεις τελείως ό,τι είναι βρώσιμο. Αντίθετα, ήρθε η ώρα να κατευθυνθείς προς την κουζίνα σου και να γεμίσεις το τραπέζι σου με τις κατάλληλες τρόφες οι οποίες θα σε βοηθήσουν να χωνέψεις σε χρόνο-αστραπή. Ποιες είναι αυτές;

* Βατόμουρα. Αυτά τα μικρά βαθυκόκκινα μούρα δεν είναι καλά μόνο για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου σου. Εχουν ακόμη υψηλές συγκεντρώσεις ανθοκυανίνης, ένα αντιοξειδωτικό συστατικό που έχει την ικανότητα να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 33%, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε με τη συμμετοχή πάνω από 6.000 ατόμων και η οποία δημοσιεύτηκε  στο έντυπο Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention. Ο Grotto πάντως μας συστήνει να καταναλώνουμε καθημερινά ένα φλιτζάνι βατόμουρα ή και κεράσια ή φράουλες, που επίσης περιέχουν ανθοκυανίνη σε υψηλά επίπεδα.

*Ποπκόρν. Το δημοφιλές movie snack είναι πλούσιο σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, που βοηθούν την κινητικότητα του πεπτικού σου συστήματος. Περίπου 3 φλιτζάνια ποπκόρν που έχεις φτιάξει στην κατσαρόλα και όχι στο φούρνο μικροκυμάτων δύο φορές την εβδομάδα θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τον κίνδυνο της εκκολπωματικής νόσου κατά 28%, δηλαδή την εμφάνιση εκκολπωμάτων πάνω στο τοίχωμα του παχέος εντέρου (μικρές προβολές του τοιχώματος του παχέος εντέρου, που μοιάζουν με θυλάκους, δηλαδή σακουλάκια ή μπαλονάκια).

* Μπανάνες. Πρόσθεσε λεπτές φέτες από μία μπανάνα στο πρωινό σου κάθε μέρα για να λάβεις μια γενναία δόση από αναστολείς της πρωτεάσης, συστατικά που πολεμούν ενάντια στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, το βακτήριο που οι περισσότεροι ερευνητές πιστεύουν ότι ευθύνεται για τα στομαχικά έλκη.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!