Skip to main content

FOOD

Μύθοι και αλήθειες για τα αφροδισιακά

Ο Έκτορας Μποτρίνι, στο νέο του βιβλίο "Cuccina Amore Mio - Οι ερωτικές συνταγές μου", καταρρίπτει μερικούς μύθους που κυκλοφορούν για τα αφροδισιακά.  


Μαριέτα Χριστοπούλου

Ποιες τροφές αυξάνουν την όρεξή μας για σεξ και ποιες την καταρρακώνουν; Ποιοι είναι οι ρυθμιστές του σεξ; Τι γίνεται με το μέλι; Μπορούμε να γίνουμε πιο σέξι από το πιάτο; Υπάρχουν συνταγές που ανεβάζουν τη λίμπιντο; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα, απαντάει ο Έκτορας Μποτρίνι στο νέο του βιβλίου "Cuccina Amore Mio - Οι ερωτικές συνταγές μου" που κυκλοφορεί από την Brainfood Εκδοτική.  

Για να πάρεις τις απαντήσεις, δεν έχεις παρά να το αναζητήσεις στα ράφια. Εμείς θα σου δώσουμε μια γεύση των σελίδων του, ευθύς αμέσως. Μοιραζόμαστε μαζί σου ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι του βιβλίου, που έχει να κάνει με τους μύθους και τις αλήθειες για τα αφροδισιακά! 

 

Μύθος: "Υπάρχουν αφροδισιακά άμεσης δράσης. Τα τρως και... τρέχεις στο κρεβάτι"
Αλήθεια: Μια ισορροπημένη φυσική διατροφή με κάποιες τονωτικές τροφές είναι δυνατό να βελτιώσει την υγεία και μαζί τη σεξουαλική ζωή.

Μύθος: "Ένα βάζο μέλι κι ένα σακούλι καρύδια σε κάνουν δυναμίτη!"
Αλήθεια: Οι τονωτικές τροφές έχουν αποτέλεσμα όταν συμπληρώνουν το καθημερινό διαιτολόγιο λογικά και όχι όταν καταναλώνονται μια φορά στο τόσο και... πριν πάτε για ύπνο. Η τεράστια ποσότητα είναι ενδεχόμενο να σας στείλει με διάτρηση στομάχου στο νοσοκομείο και όχι κεφάτους στην κρεβατοκάμαρα!

Μύθος: "Βρήκα κάτι κονσέρβες με καβούρια, άλλο πράμα. Τρώω μία τη μέρα"
Αλήθεια: Τα οστρακοειδή κονσέρβας είναι θρεπτικά άχρηστη τροφή. Τα φρέσκα ωστόσο θεωρούνται άριστο τονωτικό, γιατί περιέχουν μεγάλη ποσότητα ψευδαργύρου, που φαίνεται να επηρεάζει τη σεξουαλικότητα. Γενικά, πρέπει να προτιμούμε τις φρέσκιες και όχι τις ραφιναρισμένες τροφές, που διατηρούν όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους. 

Μύθος: "Ακολουθώ ένα δικό μου αφροδισιακό. Είναι κάτι πολύ κοινό, αλλά το κρατώ μυστικό. Πίνω μια δόση κάθε πρωί και ξαναβρήκα τον ανδρισμό μου"
Αλήθεια: Ακόμη και η πιο τονωτική τροφή  δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει μια σεξουαλική δυσλειτουργία (π.χ. πρωτοπαθή ανικανότητα, ψυχρότητα). Η επίδρασή της, όμως, ενδέχεται να είναι ψυχολογική. Αν κάποιος πιστεύει ότι πίνοντας κάθε πρωί γάλα με μέλι ή ένα ποτηράκι λάδι θα είναι ερωτικά πιο αποδοτικός, ας το πίνει. Και ίσως θα έχει αποτέλεσμα. 

Μύθος: "Μου έφεραν ένα βοτάνι από την Ανατολή. Έγινα άλλος άνθρωπος!"
Αλήθεια: Προσέξτε μην παρασυρθείτε από κομπογιαννίτες βοτανολόγους και άλλους "ειδικούς" που πουλάνε ειδικά μαντζούνια, φάρμακα δήθεν από την Αμερική ή τις ανατολικο-εξωτικές χώρες (Τα τελευταία έχουν μεγάλη πέραση), σπάνια βότανα, σιρόπια που φτιάχνουν οι γκουρού στην Ινδία και άλλες τέτοιες ανοησίες. Ιδιαίτερα μην πιστεύετε στα "δυσεύρετα" αφροδισιακά, που έρχονται από εξωτικές χώρες. Δεν ελέγχονται από πουθενά, είναι πανάκριβα και ίσως επικίνδυνα. 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

FOOD

Πεινάς συνέχεια; Μπορεί να φταίει το άγχος

Θες υδατάνθρακες όταν είσαι  στρεσαρισμένη; 

Προτεινόμενα

CELEBS

Τάνια Τσανακλίδου: Το συγκινητικό «αντίο» στον Γιάννη Φέρτη

Ο ηθοποιός είχε χωρίσει την πρώτη σύζυγό του για τα μάτια της ερμηνεύτριας

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 16 Απριλίου

Ζήστε την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική και αναντικατάστατη