Skip to main content

FOOD

Γιατί είναι η κοιλιά μου (πάλι) πρησμένη;

Οι τρεις πιο πιθανοί λόγοι και τρεις τρόποι για να την καταπολεμήσεις!


Κέλλυ Νόβακ

Είναι λογικό να νιώθεις πρησμένη αφού έχεις φάει ένα μπολ φακές ή 4 γλυκά από αυτά που έφερε ο συνάδελφος στην δουλειά για τα γενέθλιά του. Αλλά οι «βαριές» ή οι καυτερές τροφές και οι μεγάλες ποσότητες φαγητού δεν είναι πάντα ο λόγος που νιώθεις την κοιλιά σου πρησμένη. Υπάρχουν άλλοι τόσοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό. Εγώ, λοιπόν, παρακάτω σου λέω τους 3 πιο κοινούς λόγους που μπορεί η κοιλιά σου να είναι πρησμένη και φυσικά 3 τρόπους για να καταπολεμήσεις το πρόβλημα αυτό!

#1. Τρως γρήγορα

Όταν τρως πολύ γρήγορα, καταπίνεις και περισσότερο αέρα. Αυτός είναι ένας από τους πιο συχνούς λόγους που σε κάνουν να πρήζεσαι. Φρόντισε λοιπόν να τρως αργά, μασώντας πάρα πολύ καλά κάθε μπουκιά. Η Madonna λέγεται ότι μασάει 45 φορές κάθε μπουκιά. Κάτι μπορεί να ξέρει καλύτερα!

#2. Τροφές που δεν το περιμένεις

Σίγουρα γνωρίζεις ότι τροφές όπως τα όσπρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα καυτερά φαγητά και μπαχαρικά, οι φυτικές ίνες, τα τηγανητά κ.ά. είναι από τα φαγητά που προκαλούν εύκολα πρήξιμο. Παρόλα αυτά, το πρόβλημα αυτό μπορεί να δημιουργηθεί και από τροφές που δεν το περιμένεις. Για π.χ η ζάχαρη. Οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη, είτε υποκατάστατο ζάχαρης, είτε το μέλι ή το αλκοόλ είναι λόγοι που η κοιλιά σου πρήζεται. Απόφυγέ τις λοιπόν για μερικές μέρες και η κοιλιά σου θα είναι και πάλι επίπεδη!

#3. Δεν συμπεριλαμβάνεις στην διατροφή σου φυτικές ίνες

Αν πάσχεις συχνά από δυσκοιλιότητα, μάλλον φταίει η διατροφή σου. Και είναι αυτός ο βασικός λόγος που είναι πρησμένη η κοιλιά σου. Φρόντισε λοιπόν, να συμπεριλαμβάνεις στην διατροφή σου καθημερινά, τροφές που κάνουν τον οργανισμό να… κινείται πιο γρήγορα! Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως το καλαμπόκι, το αβοκάντο, τα αμύγδαλα και το μπρόκολο είναι η λύση στο πρόβλημά σου. 25 με 30 γρ. κάθε μέρα είναι αρκετά για να αποφύγεις την δυσκοιλιότητα. 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.