Skip to main content

FOOD

5 λόγοι να φας σοκολάτα χωρίς ενοχές

Για να περάσεις ένα Πάσχα μέσα στην… αμαρτία!


Κέλλυ Νόβακ

Το Πάσχα πλησιάζει… επικίνδυνα και παρέα «έρχονται» μαζί και τα σοκολατένια αυγά και επιδόρπια. Τις ημέρες του Πάσχα -ακόμα και εάν προσέχεις την διατροφή σου- δε γίνεται να μην φας κάτι παραπάνω. Τα σοκολατένια γλυκά είναι ένας από τους λόγους που περιμένουμε πώς και πώς την Ανάσταση, για να μπορέσουμε να απολαύσουμε χωρίς ενοχές, λίγη σοκολάτα. Πάντως ούτε ενοχές για τις θερμίδες θα έχεις, αν διαβάσεις παρακάτω 5 λόγους που η σοκολάτα κάνει καλό για εσένα και την υγεία σου!

#1. Υπάρχει και η υγεινή πλευρά της σοκολάτας. Οι -καλής ποιότητας- σοκολάτες (για π.χ αυτές που έχουν 85% κακάο) ή οι βιολογικές, διαθέτουν αντιοξειδωτικούς κόκκους κακάο, οι οποίοι μπορούν να ρυθμίσουν μέχρι και το ζάχαρο.

#2. Η σοκολάτα σε βοηθάει να ζήσεις περισσότερο. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι άνθρωποι που τρώνε σοκολάτα 3 φορές τον μήνα, ζουν ένα χρόνο περισσότερο από αυτούς που τρώνε μεγάλες ποσότητες ή καθόλου.

#3. Μπορεί να σε κάνει πιο χαρούμενη! Η σοκολάτα περιέχει μια φυσική διεγερτική ουσία η οποία σου φτιάχνει την διάθεση ακόμα και αν έχεις ενδείξεις κατάθλιψης. Εάν χρησιμοποιηθεί με μέτρο, είναι το τέλειο φάρμακο για αυτές τις καταστάσεις. 

#4. Η σοκολάτα βοηθάει στην καταπολέμηση του πάχους. Ναι, ναι καλά διάβασες! Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα συστατικά της -τα οποία είναι και αντιοξειδωτικά- μπορούν να βοηθήσουν της ελαφριάς μορφής διαβητικούς να ρυθμίσουν το βάρος τους.

#5. Μπορείς να φας λίγη - ακόμα και αν κάνεις δίαιτα. Πολλοί διατροφολόγοι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να την ενσωματώσεις στην διατροφή σου από να την κόψεις εντελώς. Τρώγοντας ένα κομματάκι κάθε μέρα, δεν θα λιγουρεύεσαι την σοκολάτα (ή κάποιο άλλο γλυκό) κάθε τρεις και λίγο!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30