Skip to main content

FOOD

4 τρόποι που μια παγοθήκη θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Tips και… tricks για μια πιο υγιεινή καθημερινότητα!


Κέλλυ Νόβακ

Είμαι σίγουρη ότι έχεις μια παγοθήκη να «κάθεται» αχρείαστη στην κατάψυξή σου και νομίζεις ότι δε μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από παγάκια. Λάθος! Από σήμερα θα τη δεις με άλλο μάτι.

Η παγοθήκη θα γίνει το αγαπημένο σου αντικείμενο και αυτό γιατί θα σε βοηθήσει να τρως καθημερινά πιο υγιεινά -  μέχρι να χάσεις βάρος! Βάζοντας σε μια παγοθήκη τροφές και φαγητά (μέχρι και χυμούς) που έχεις προετοιμάσει από πριν και διατηρώντας τα στην κατάψυξη, μπορείς ανά πάσα στιγμή να τα χρησιμοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα, ειδικά τις ημέρες εκείνες που δεν έχεις χρόνο να μαγειρεύεις! Το μόνο, λοιπόν, που θα χρειαστείς είναι λίγη οργάνωση –άντε και 1-2 παγοθήκες ακόμη!

#1. Χυμός και στα γρήγορα

Οκέι, ξέρεις ότι να πιείς μια φρέσκια πορτοκαλάδα το πρωί είναι ό,τι καλύτερο για να πάρεις λίγη ενέργεια, αλλά ποιος έχει χρόνο να στύβει πορτοκάλια το πρωί; Αν έχεις όμως στύψει την πορτοκαλάδα από το προηγούμενο βράδυ και την έχεις βάλει στην παγοθήκη, τότε μπορείς την επόμενη μέρα να την βάλεις σε λίγο ανθρακούχο νερό και να την απολαύσεις δροσερή!

#2. Smoothie to go

Όταν θέλεις να απολαύσεις ένα υγιεινό πρωινό και χωρίς πολλές θερμίδες, ένα λαχταριστό και χορταστικό smoothie είναι η λύση! Με την βοήθεια της παγοθήκης σου λοιπόν, μπορείς να ευχαριστηθείς το αγαπημένο σου smoothie, όποια ώρα της ημέρας επιθυμείς! Γέμισε λοιπόν, την παγοθήκη με το smoothie και χρησιμοποίησε μερικά από τα… γευστικά «παγάκια» σου, βάζοντάς τα στο blender και απολαμβάνοντας ένα smoothie to go ή στο σπίτι σου!

#3. Τα πιο δροσερά φρούτα

Βαριέσαι να καθαρίζεις φρούτα κάθε μέρα; Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα στερείσαι από την καθημερινή σου διατροφή! Κόψε το αγαπημένο σου φρούτο σε μικρά κομματάκια, αποθήκευσε το στην παγοθήκη και απόλαυσέ το όποτε επιθυμείς εσύ. Μπορείς φυσικά να φτιάξεις και λαχταριστούς πουρέδες με διάφορα φρούτα και να τους προσθέσεις στο γιαούρτι σου το πρωί!

#4. Η πιο εύκολη σούπα λαχανικών

Θέλεις να τρως και εσύ αλλά και η οικογένειά σου, λαχανικά πιο συχνά; Κανένα πρόβλημα! Αρκεί να καταψύξεις βελουτέ σούπες λαχανικών στην παγοθήκη και της καταναλώνεις κάθε μέρα με τα γεύματά σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ζεστάνεις μερικά από τα θρεπτικά αυτά παγάκια, σε ένα κατσαρολάκι και θα έχεις την πιο γρήγορη και υγιεινή σούπα στην στιγμή!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.