Skip to main content

FOOD

Κεφίρ: πώς τρώγεται και πότε το παίρνουμε

Τα οφέλη του κεφίρ είναι πολλά και ευτυχώς εξίσου πολλές είναι και οι επιλογές που έχεις στο πώς θα το απολαύσεις. 



Κεφίρ! Αν ανήκεις στις ψαγμένες, θα ξέρεις ότι πρόκειται για ένα από τα κορυφαία super foods και θα το έχεις βάλει ήδη στη ζωή σου. Αν πάλι, το ακούς αλλά δεν είσαι σίγουρη ότι έχεις καταλάβει περί τίνος πρόκειται, δεν πειράζει. Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να σε ενημερώσουμε και μετά να δώσουμε ιδέες και σε εσένα αλλά και στις πιο ενημερωμένες της παρέας.

Το κεφίρ, αρχικά, δεν είναι κάτι καινούργιο. Γεννήθηκε στον Καύκασο και συγκεκριμένα στη Βόρεια Οσσετία, μια περιοχή μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας. Σύμφωνα με τον μύθο, οι σπόροι κεφίρ ή αλλιώς «Κόκκοι του Προφήτη (Μωάμεθ)», δόθηκαν από τον ίδιο στους Χριστιανούς, καθώς τους έμαθε πώς να φτιάχνουν το γάλα κεφίρ. 

Αποκαλείται και «ελιξίριο της ζωής» γιατί το 1908 ο Ε. Metchnikoff παρατήρησε ότι πληθυσμοί του ορεινού Καυκάσου που συνήθιζαν να καταναλώνουν τέτοιου είδους προϊόντα, ζούσαν περισσότερο!

Σήμερα, θεωρείται ένα από τα κορυφαία superfoods. Μια διατροφική μόδα που κάνει καλό. Έχει υψηλή συγκέντρωση σε προβιοτικά, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει αντιοξειδωτική δράση, βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, D και συμπλέγματος Β, πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνήσιου.

Στα συν του, είναι ότι δίνει όλα αυτά στον οργανισμό, χωρίς να στερείται γεύσης. Μπορείς να το χορέσεις στη διατροφή σου, χωρίς κόπο και με διαφορετούς τρόπους κάθε φορά. Για τους τελευταίους θα σου πούμε παρακάτω!

Πώς μπορείς να το απολαύσεις; 

#1. Στο πρωινό

kefirolympos.jpgΟ πιο διαδεδομένος τρόπος να δώσεις στον οργανισμό σου όλα τα καλά του κεφίρ, είναι να το βάλεις σε ένα ποτήρι και να το πιείς. Απλά, φρόντισε να επιλέξεις το σωστό προιόν για να διασφαλίσεις πακέτο, απόλαυση και ευεξία. Το Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ το καταφέρνει αυτό. Παράγεται μόνο από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα και μαγιά Κεφίρ με την αυθεντική παραδοσιακή συνταγή!

#2. Σε μορφή Smoothie

Πέρασε τα smoothie σου σε ένα level παραπάνω, αντικαθιστώντας το γάλα με κεφίρ. Με αυτό τον τρόπο, ο οργανισμός σου θα εφοδιάζεται με επιπλέον θρεπτικά συστατικά!

#3. Ως... Pancake!

Όπως καταλαβαίνεις, μια λιχουδιά μπορεί κάλλιστα να είναι και θρεπτική. Πώς; Αν την φτιάξεις με συστατικά θρεπτικά και "μαγικά", όπως αυτά του κεφίρ. Μπες στην κουζίνα, λοιπόν, και ετοίμασε ένα pancake από κεφίρ. Δε θα το μετανιώσεις και θα δεις ότι το πολυπόθητο φούσκωμα είναι εύκολο να το πετύχεις - ευχαρίστησε τις ιδιότητες του κεφίρ. Θα βρεις άπειρες συνταγές!

#4. Στο κουτάλι

kefirgif.gif.

Το Κεφίρ γιαούρτι αποτελεί μία καινοτόμα ιδέα της ΟΛΥΜΠΟΣ στην κατηγορία των γιαουρτιών και σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις το "ελιξήριο της ζωής" αλλιώς. Όλες οι ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες του κεφίρ "χωράνε" σε ένα μοναδικό προϊόν, φτιαγμένο με την αυθεντική συνταγή, μόνο από 100% ελληνικό γάλα και καλλιέργεια κεφίρ, χωρίς προσθήκη πρωτεϊνών γάλακτος και συντηρητικών. Απολαύστε το στην κλασική γεύση, καθώς επίσης και σε 3 υπέροχους συνδυασμούς με φρούτα και βρώμη. 

#5. Στη σαλάτα

kefirsalad.jpg
 

"Κρύψε" το κεφίρ στις σαλάτες ή στα ντιπ. Αν κάνεις ένα google θα βρεις άπειρες συνταγές για dressing με κεφίρ. Εμείς σου προτείνουμε την παρακάτω.

Υλικά

2 κούπες Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές αποξηραμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 φρέσκια σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1-2 κουταλιές σούπας χοντρό αλάτι
1/3 κουταλιού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά. Άφησε το μίγμα για 30 λεπτά να "καθίσει". Ρίξε σε μια πράσινη σαλάτα ή βάλε τη σος σε ένα μπολ για να κάνεις βουτιές με λαχανικά. 

Διαβάστε επίσης

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

CELEBS

Νικόλαος - Τατιάνα: Έχουν χωρίσει εδώ και καιρό - Σε νέες σχέσεις και οι δύο

Ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ διήρκησε 14 χρόνια