Skip to main content

FOOD

5 συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις για να χάσεις βάρος

Άλλαξε την καθημερινότητά σου και απόκτησε την τέλεια γραμμή!


Κέλλυ Νόβακ

Είτε επειδή πλησιάζει το καλοκαίρι και θέλεις να βγεις στην παραλία με απόλυτη αυτοπεποίθηση, είτε απλά επειδή θέλεις να χάσεις μερικά κιλάκια και να αποκτήσεις μια πιο υγιεινή καθημερινότητα, είναι γεγονός ότι για να το καταφέρεις πρέπει να αλλάξεις κάποια πράγματα στην καθημερινότητά σου.

Προσωπικά, πιστεύω ότι στην ζωή ενός ανθρώπου πρέπει πάντα να υπάρχει η γυμναστική, οπότε ο συνδυασμός άσκησης και σωστής διατροφής είναι το μυστικό για να αποκτήσεις τελικά, την καλλίγραμμη σιλουέτα που πάντα επιθυμούσες!

#1. Συνδύασε cardio γυμναστική με ενδυνάμωση

Καίγοντας πολλές θερμίδες μέσα από μια cardio προπόνηση και αποκτώντας ένα πιο δυνατό σώμα γυμνάζοντας τους μυείς εκ των έσω με μια άσκηση όπως την yoga ή το Pilates, συνδυάζεις τα πάντα!

#2. Προκάλεσε τον εαυτό σου να γυμνάζεται καθημερινά

Άπαξ και βάλεις την γυμναστική στην καθημερινότητά σου, τότε θα δεις τρομερές αλλαγές όχι μόνο στο σώμα αλλά και στην φυσική σου κατάσταση! Θα δεις με τι ευκολία θα ανεβαίνεις τις ανηφόρες μετά!

#3. Κόψε την ζάχαρη

Η γυμναστική δεν είναι ο μόνος τρόπος για να καλυτερεύσεις το σώμα σου. Η σωστή διατροφή (και όχι δίαιτα απαραίτητα) είναι το Α και το Ω για μία υγιεινή ζωή. Η τάση του να κόβεις την ζάχαρη τελείως από την διατροφή σου, είναι μια που πολύς κόσμος ακολουθεί τα τελευταία δύο χρόνια και έχει αποτέλεσμα! Λέγοντας «όχι» στην ζάχαρη και στα γλυκά, θα σε κάνει να νιώσεις πιο δυνατή αλλά και να κοντρολάρεις τις λιγούρες.

#4. Αντικατέστησε τους υδατάνθρακες με την πρωτεΐνη

Επειδή είναι λίγο δύσκολο να κόψεις τους υδατάνθρακες τελείως, ακόμα και αν αντικαταστήσεις το 50% των γευμάτων σου με πρωτεΐνη και υγιεινά λιπαρά (βλ. αβοκάντο) θα δεις μεγάλη διαφορά. Προτίμησε λοιπόν, για πρωινό να φας καπνιστή γαλοπούλα ή σολωμό με αβοκάντο, παρά ένα μπολ με δημητριακά. Τέτοιες τροφές θα προσφέρουν και κορεσμό αλλά και ενέργεια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

#5. Ελάττωσε το αλκοόλ

 

Θα δεις μεγάλη διαφορά ελαττώνοντας το αλκοόλ. Αν μπορέσεις να μειώσεις τα 3 ποτά την εβδομάδα που πίνει σε μέσο όρο ένας άνθρωπος σε 2 ή 1 (ή και κανένα) θα δεις τεράστια διαφορά στο σώμα σου. Σίγουρα, ένα ποτήρι κρασί είναι μια πιο υγιεινή επιλογή από ένα πιο «βαρύ» ποτό, οπότε όταν θέλεις οπωσδήποτε να πιείς κάτι, προτίμησε αυτό!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.