Skip to main content

FOOD

Να πώς θα τρως σουβλάκια χωρίς ενοχές

Η τροφή που πρέπει να καταναλώσεις μετά από ένα γεύμα με λιπαρά!


Κέλλυ Νόβακ

Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει γυναίκα που να μην ευχόταν το junk food να μην ήταν τόσο παχυντικό και βλαβερό για την υγεία μας! Πολλές είναι φορές που μπορεί να έχουμε νιώσει ενοχές μετά από ένα γεύμα που περιελάβανε σουβλάκια, πίτσες ή μπέργκερ και φυσικά τις αγαπημένες σε όλους μας τηγανιτές πατάτες!

Τι θα έλεγες λοιπόν, αν σου έλεγα ότι τώρα μπορείς να καταναλώσεις όλα αυτά τα φαγητά χωρίς καμία ενοχή; Κι όμως, είναι γεγονός!

Πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο Lund στην Σουηδία, ανακάλυψε μια τροφή που βάζει τέλος για πάντα, στις τύψεις που έχουμε κάθε φορά που τρώμε junk food!

Μια συγκεκριμένη ποικιλία μούρων, τα οποία ονομάζονται lingonberries και προέρχονται από τη Σκανδιναβία (γνωστά ως κόκκινα μύρτιλλα) είναι η λύση στα προβλήματά μας!

souvlakia-lingoberries-01.jpg


Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση και άλλων ειδών μούρων, όπως τα μαύρα μούρα (blackcurrants), τα bilberries, τα raspberries, τα crowberries και τα μούρα τύπου acai.

Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι είναι τα κόκκινα μύρτιλλα που έχουν την τάση να εμποδίζουν τον οργανισμό από το να αποθηκεύει περιττό λίπος, μετά από ένα γεύμα που είναι πλούσιο σε λιπαρά και υδατάνθρακες. Τα lingonberries επίσης, φάνηκε να μειώνουν τα ποσοστά της χοληστερίνης στο αίμα!

Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχουν όλα τα μούρα και τα οποία βοηθούν στην καλύτερη υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Παρόλα αυτά, τα συγκεκριμένα μούρα είναι αυτά που λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, όσον αφορά την αντιστροφή των επιπτώσεων της λιπαρής διατροφής.

Δεν ξέρω για εσένα, εγώ πάντως έχω φύγει ήδη για το μανάβικο…

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.