Skip to main content

FOOD

7 τροφές που θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σου

Φυσικοί τρόποι για να κάνεις καύσεις… και γρήγορα!


Κέλλυ Νόβακ

Μπορεί ο μεταβολισμός να είναι θέμα γενετικό, παρόλα αυτά υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να του δώσεις το boost που χρειάζεται. Αν λοιπόν, έχεις μπει σε mood καλοκαιριού και είσαι διατεθειμένη να κάνεις τα πάντα για να κάψεις μερικές θερμίδες παραπάνω, τότε συμπεριέλαβε στην καθημερινή σου διατροφή τις παρακάτω τροφές.

Οι 7 αυτές τροφές θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σου, αλλά θα κάψουν και το επιθυμητό λίπος! Όλα αυτά απόλυτα φυσικά! Τέλειο ε;

Ασπράδια αυγού

Τα αυγά είναι πλούσια σε αμινοξέα κάτι που θα τροφοδοτήσει τον μεταβολισμό σου με ενέργεια.

Άπαχο κρέας

Το άπαχο κρέας όπως το κοτόπουλο είναι γεμάτο σίδηρο. Βάλε στην διατροφή σου 3-4 γεύματα με τροφές που περιέχουν σίδηρο.

Νερό

Όταν είσαι αφυδατωμένη έστω και λίγο, τότε ο μεταβολισμός σου επιβραδύνεται. Πίνε κρύο νερό (τουλάχιστον 8-10 ποτήρια την ημέρα) κάτι που θα ξυπνήσει τον μεταβολισμό σου καθώς θα κάψει περισσότερες θερμίδες, προσπαθώντας να το «ζεστάνει».

Καυτερές πιπεριές

Η καψαϊκίνη που περιέχουν οι καυτερές πιπεριές φτάνουν τον μεταβολισμό σου στα ύψη! Ακόμη και 1 κ.γ στην καθημερινή σου διατροφή και θα δεις τεράστια διαφορά!

Καφές

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Physiology & Behavior έδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν καφέ σε καθημερινή βάση αυξάνουν μέχρι και 16% τα επίπεδα του μεταβολισμού τους!

Τροφές ολικής άλεσης

Λόγω του ότι ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστεί τις τροφές ολικής άλεσης, αυτό βοηθάει τον μεταβολισμό σου να κάψει περισσότερο λίπος.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει μια φυσική ένωση που λέγεται EGCG. Είναι αυτός ο λόγος που το τσάι ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθάει στην καύση του λίπους. 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;