Skip to main content

FOOD

Τι κάνει η Cher και είναι τόσο fit;

Όλα τα μυστικά της διατροφής της!


Κέλλυ Νόβακ

Πριν περίπου 10 ημέρες, η Cher εμφανίστηκε στην σκηνή των Billboard Music Awards προσφέροντας στο κοινό μια εκπληκτική performance. Όλος ο κόσμος εντυπωσιάστηκε τόσο με την ερμηνεία της, όσο και με την εμφάνισή της! Μπορεί να είναι 71 χρονών, παρόλα αυτά η Cher απέδειξε ότι έχει κορμί… λαμπάδα!

Λίγο μετά την παρουσία της στα γνωστά βραβεία, δήλωσε στο Twitter ότι μπορεί να είναι 71 χρονών, αλλά μπορεί να κάνει την στάση της yoga «σανίδα», για 5 λεπτά συνεχόμενα (οι περισσότερες από εμάς τις κοινές θνητές, άντε να αντέξουμε ένα λεπτό… Οκέι και λιγότερο…)!

Αυτό λοιπόν, με έκανε να σκεφτώ πώς γίνεται μια γυναίκα να διατηρείται τόσο fit σε αυτή την ηλικία. Έψαξα παλαιότερες σχετικές δηλώσεις της και έμαθα τα εξής για την διατροφή που ακολουθεί:

Δεν τρώει κόκκινο κρέας

«Δεν μου αρέσει το κρέας, και τα περισσότερα πράγματα που μου αρέσουν είναι οι πιο υγιεινές τροφές», είχε δηλώσει στο περιοδικό Hello! το 2013. Αποφεύγει λοιπόν, το κόκκινο κρέας και επικεντρώνει την διατροφή της γύρω από τα λαχανικά.

Δεν καπνίζει και δεν πίνει

«Το να είμαι υγιείς είναι μέρος της ζωής μου. Απλά μου αρέσει και λειτουργώ καλά έτσι. Υπάρχουν ανθυγιεινά πράγματα που δεν μου αρέσουν, όπως τα ναρκωτικά και το ποτό οπότε δεν έχω ασχολούμαι με αυτά. Κάπνιζα για κάποιο διάστημα, έχω κάνει ναρκωτικά και μου άρεσαν αλλά δεν μου ταιριάζουν τελικά. Τώρα πια πίνω 3-4 φορές τον χρόνο», είχε πει στο Closer περιοδικό το 2013.

Ξέρει ποιες τροφές δεν είναι καλές για το σώμα της

«Προσπαθώ να αποφεύγω τις πολύ λιπαρές τροφές που παχαίνουν. Επίσης, τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν είναι καλά για εμάς.», έχει γράψει στο βιβλίο της “Forever Fit” το 1991.  «Έχω αντικαταστήσει το γάλα με ένα με λιγότερα λιπαρά, όταν και αν θα πιώ γάλα. Νομίζω ότι το τυρί είναι ό,τι χειρότερο για το σώμα. Δεν το χωνεύουμε εύκολα και τα περισσότερα τυριά είναι υψηλά σε λίπος και σε χοληστερίνη.»

Μέσα από τις… κραιπάλες της, έμαθε να τρώει σωστά

«Έχω κάνει κραιπάλες κατά καιρούς, ειδικά όσο γύριζα ταινίες. Στο τέλος της ταινίας The Witches of Eastwick έπρεπε να φάμε ένα σωρό βλαβερά σνακ! Μετά με την Michelle Pfeiffer ανακαλύψαμε τις γλυκοπατάτες που φτιάχνεις στον φούρνο μικροκυμάτων και άλλαξε η ζωή μας! Ζούσαμε με γλυκοπατάτες, ψητές πατάτες και σαλάτες Caesar

Τρώει τροφές που της δίνουν ενέργεια

«Τρώω τροφές που είναι πολύ καλές! Καστανό ρύζι, λαχανικά, φακές, φασόλια, μακαρόνια και φρούτα. Τα μακαρόνια μου δίνουν πολύ ενέργεια όπως και τα φρούτα τύπου μπανάνες, νεκταρίνια κ.ά.»

Γυμνάζεται 5 φορές την εβδομάδα

Η ρουτίνα γυμναστική της είναι… απίστευτη αλλά έχει αποδειχθεί να προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην τραγουδίστρια.

 

«Γυμνάζομαι 5 φορές την ημέρα γιατί είναι κάτι που πάντα έκανα και το απολαμβάνω». Επίσης, στα 60 άρχισε το σερφ. «Πρέπει να δουλεύεις διπλά από μια ηλικία κι έπειτα!», δήλωσε στο E! News το 2010.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson