Skip to main content

FOOD

5 τροφές που φουντώνουν τα σπυράκια


Πώς η λάθος διατροφή επηρεάζει την εμφάνισή σου



Τρως σοκολάτα και την επόμενη μέρα στο πρόσωπό σου έχουν εμφανιστεί 2-3 σπυράκια; Κόβεις τα λιπαρά για μερικές μήνες και βλέπεις την επιδερμίδα σου να λάμπει; 

Έχεις καταλάβει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος και πόσο μεγάλη επιρροή ασκεί η διατροφή στην ακμή. Και σίγουρα ο/η δερματολόγος σου, εκτός από την εξειδικευμένη θεραπεία που ακολουθείς, σου έχει συστήσει να προσέχεις και το τι τρως.

Αυτές είναι οι τροφές που ενδεχομένως επιδεινώνουν την ακμή:

1. Γαλακτοκομικά προϊόντα: 
Έρευνα της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας έχει δείξει ότι η κατανάλωση γάλακτος συνδέεται με έξαρση της ακμής. Ο λόγος για το ζωικό γάλα, συνεπώς μπορείς να πίνεις φυτικής προέλευσης όπως γάλα αμυγδάλου, ρυζιού ή καρύδας. 

2. Ζάχαρη: 
Δεν είναι μόνο τα γλυκά στα οποία ίσως έχεις αδυναμία όπως εγώ. Η ζάχαρη μπορεί να βρίσκεται κρυμμένη σε πολλές τροφές, όπως για παράδειγμα οι έτοιμες σάλτσες. Αν θες να δεις αποτέλεσμα στο θέματα της ακμής σου, καλό είναι να την περιορίσεις όσο μπορείς και να προτιμάς τα φρούτα ή τη στέβια.

3. Σόγια: 
Αν συνηθίζεις να καταναλώνεις προϊόντα σόγιας, πρέπει να γνωρίζεις ότι η μεγάλη περιεκτικότητα της σόγιας σε οιστρογόνα επηρεάζει την ορμονική ισορροπία του οργανισμού σου. 

4. Καφές: 
Το αγαπημένο ελληνικό ρόφημα, πολλές φορές «πρωινό γεύμα» από μόνο του περιέχει ένα οξύ που βρίσκεται στους σπόρους του καφέ και εκτοξεύει τα επίπεδα της κορτιζόλης στο αίμα. Η κορτιζόλη, η “ορμόνη τους στρες”, δρα ως ανδρογόνο και αυξάνει την δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων και την φλεγμονή. 

5. Φυστίκια: 
Περιέχουν και αυτά ένα ανδρογόνο που αυξάνει την παραγωγή ελαίου από τους σμηγματορροικούς αδένες της επιδερμίδας με συνέπεια να επιδεινώνει την ακμή και να φουντώνει τα σπυράκια σου. 
 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30