Skip to main content

FOOD

Χάσε κιλά (και γρήγορα) με αυτές τις τροφές

Υγιεινά γεύματα για να χάσεις μέχρι και 2 κιλά την εβδομάδα!


Κέλλυ Νόβακ

Θέλεις να χάσεις κιλά με τον πιο υγιεινό τρόπο; Υπάρχουν τροφές οι οποίες είναι οι κατάλληλες για να σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος. Δεν περιέχουν πολλές θερμίδες και το σημαντικότερο; Δεν θα στερηθείς σε γεύση!

Παρακάτω σου προτείνω συνταγές για να ενσωματώσεις αυτές τις τροφές στην καθημερινή σου διατροφική ρουτίνα και να χάσεις μέχρι και 2 κιλά την εβδομάδα! Τέλειο;

Πρωινό: Δημητριακά farro, σταφύλια και αμύγδαλα

Το farro ή αλλιώς ζεία, είναι ένα είδος δημητριακού το οποίο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, έχει χαμηλά λιπαρά ενώ ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

Βάλε ένα μπολ με 1/2 κούπα ψημένο farro και 1/2 κούπα γάλα, για 30'' στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε 1/2 κούπα κόκκινα σταφύλια, 1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα και το ξύσμα μισού λεμονιού για άρωμα.

Μεσημεριανό: Σαλάτα με φύλλα μαρουλιού, ψητό κοτόπουλο και κάσσιους

Το ψητό κοτόπουλο, πέρα από ζουμερό και γευστικό, είναι χαμηλό σε λιπαρά αλλά και πλούσιο σε πρωτεΐνη.

Ανακάτεψε 1/2 κούπα ψητού κοτόπουλου (χωρίς πέτσα), με 1/4 της κούπας κόκκινα σταφύλια, 1 κουταλιά της σούπας χοντροκομμένα κάσσιους και 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Συμπλήρωσε με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τον χυμό από μισό λεμόνι. Γέμισε το μείγμα σε φύλλα μαρουλιού και σέρβιρε.

Δεκατιανό: Ντιπ γιαουρτιού με φύλλα πικραλίδας και φασολάκια

Η πικραλίδα είναι ένα λαχανικό με ιδιαίτερη, πικάντικη γεύση, το οποίο έχει σχεδόν μηδαμινές θερμίδες. Τα ωμά φασολάκια από την άλλη, είναι ιδανικά για το κάψιμο λίπους φτάνοντας το ποσοστό του 30%.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε 1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι, με λίγο αλάτι-πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Συνόδευσε με πλατιά φασολάκια και φύλλα πικραλίδας.

Κυρίως γεύμα: Πίτσα από αραβική πίτα με κοτόπουλο, γραβιέρα και κρεμμύδι

Σε ένα τηγάνι, βάλε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και τσιγάρισε 1/4 της κούπας κρεμμύδι σε ροδέλες, για 20 λεπτά. Σε μια αραβική πίτα ή τορτίγια πρόσθεσε 1/4 της κούπας τριμμένη γραβιέρα, 1/2 της κούπας ψιλοκομμένη πικραλίδα και το κρεμμύδι. Ψήσε στον φούρνο τους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν βγάλεις το φαγητό από τον φούρνο, πρόσθεσε 1/2 κούπα ψημένο κοτόπουλο σε κύβους.

Επιδόρπιο: Κόκκινα ψητά σταφύλια με γιαούρτι

Τα κόκκινα σταφύλια είναι γλυκά σε γεύση, ενώ σταματούν το λίπος από το να σχηματιστεί στο σώμα.

Σε ένα ταψί, βάλε 15 κόκκινα σταφύλια με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι. Ψήσε στο φούρνο για 15 στους 200 βαθμούς, μέχρι το “δέρμα” των σταφυλιών να “μαζέψει”. Σέρβιρε με 1 κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.