Skip to main content

FOOD

Άσχημα τα νεά για όσους λατρεύουμε τις τηγανητές πατάτες

Αυτή η έρευνα θα σε κάνει να πεις "όχι ρε γαμώτο". 


Μαριέτα Χριστοπούλου

Άλλες φορές μας τα λέει καλά η επιστήμη  και οι άλλες χάλια. Στο δεύτερο είμαστε σήμερα, να ξέρεις. Τα επιστημονικά νέα δεν είναι καθόλου καλά και αφορούν τις αγαπημένες στους περισσότερους, πατάτες τηγανητές.

Όπως προέκυψε από μια νέα έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition και είναι μαχαίρι στην καρδιά μας, όσοι τρώνε τηγανητές πατάτες 2-3 φορές την εβδομάδα, έχουν διπλάσιο κίνδυνο πρόωρου θανάτου συγκριτικά με όσους δεν τις προτιμούν.

Οι επιστήμονες, ξεκαθαρίζουν ότι δε φταίει ευρύτερα η πατάτα αλλά το τηγάνι σε συνδυασμό με την πατάτα. Με λίγα λόγια, ότι η κατανάλωση πατάτας που έχει μαγειρευτεί με άλλο τρόπο και όχι με τηγάνι, δεν έχει τέτοια σύνδεση με θνησιμότητα. 

Διαβάστε επίσης

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

Προτεινόμενα

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

CELEBS

Διαζύγια διασήμων: Zευγάρια που έβγαλαν ανακοίνωση για τον χωρισμό τους

Όταν Μενεγάκη-Λάτσιος, Σκορδά-Λιάγκας, Λασκαράκη-Τσιμιτσέλης έγιναν... τέως

FASHION NEWS

Η Gigi Hadid μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο 1930

Σε μια φωτογράφιση εμπνευσμένη από το στυλ του διάσημου φωτογράφου Yevonde