Skip to main content

FOOD

Αυτή είναι η νέα τάση στα smoothies (και μόλις τη δοκιμάσαμε)

2 λεπτά για ένα smoothie γευστικό και θρεπτικό. Γίνεται!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Μου αρέσουν τα smoothies. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι ένα θρεπτικό δροσιστικό θαύμα. Όμως, κακά τα ψέματα. Η προετοιμασία τους είναι λίγο πονοκέφαλος. Δεν προλαβαίνω με τίποτα να πηγαίνω να αγοράζω κάθε τόσο φρούτα, όσο κι αν μ' αρέσει να πειραματίζομαι στην κουζίνα. Και σίγουρα το πλύσιμο και το καθάρισμα τους, είναι μια διαδικασία που χρονικά δε μου βγαίνει, όσο κι αν θέλω. Τουλάχιστον σε καθημερινή βάση. Έτσι, όταν άκουσα για τη νέα τάση που έρχεται από το εξωτερικό και αφορά τα smoothies, ενθουσιάστηκα και είπα να κάνω ένα crash test και να το μοιραστώ μαζί σου. 

Ο λόγος για τα κατεψυγμένα φρούτα. Τα τελευταία χρόνια γίνονται ανάρπαστα στο εξωτερικό και ο λόγος δεν είναι άλλος από τα smoothies που - ευτυχώς - έχουν μπει στη ζωή μας! Στην Ελλάδα, μας τα φέρνει η Alterra. 3 ενδιαφέροντες συνδυασμοί φρούτων. Έλα μαζί μου να τους δοκιμάσεις!
 

Βήμα 1ο: Τα απαραίτητα 

Mπλέντερ, μίγμα φρούτων Alterra και από εκεί και πέρα οι επιλογές μου ήταν πολλές! Είχα σαν βάση συνταγές της Alterra αλλά τόλμησα και παραλλαγές. Δυόσμος, χυμός πορτοκάλι, ρούμι (γκουχου γκουχου), μέλι, γάλα... Αυτή τη φορά προετοιμάστηκα αλλά είναι τόσες οι προτάσεις για smoothies εκεί έξω, που είμαι σίγουρη ότι και πολλά υλικά να μην έχω σπίτι, θα βρω σίγουρα τρόπο να φτιάξω ένα τέλειο ρόφημα και ο λόγος είναι προφανής: έχω τα γευστικά φρούτα, έτοιμα, κομμένα, πλυμμένα στην κατάψυξή μου. 
 

smoothiesnew11.jpg 

Οι συνταγές μου:

#1. Smoothie για ευεξία, δροσιά και τόνωση

150 g smoothies PINK PARADISE (φράουλα ροδάκινο μάγκο)
200ml χυμός πορτοκάλι


#2. Smoothie... κοκτέιλ με φίλους

75g smoothies YELLOW SUNRISE (μάνγκο, ροδάκινο, ανανάς)
50 ml ρούμι
50 ml χυμό πορτοκάλι
Φύλλα δυόσμου και στυμμένο lime

#3. Smoothie - σνακ για όλη η μέρα

150g smoothies WILD FOREST (μύρτιλο, βατόμουρο, μούρο, κόκκινο και μαύρο φραγκοστάφυλο, μαυρο κεράσει)
150 ml γάλα
1 κ.γ. μέλι

 

Βήμα 2ο: Σακουλάκι και μπλέντερ
 

alterra2.JPG
 

Έχοντας, λοιπόν, αποφασίσει για τις συνταγές ξεκίνησα με την υλοποίηση. Τις έφτιαξα με τη σειρά που σου προανέφερα. Θέλεις να σου πω χρόνο που χρειάστηκα; 2 λεπτά για το κάθε ένα! Ναι, και για τα φρούτα, και για το μπλέντερ και για το σερβίρισμα σε ωραία ποτήρια για να βγάλω και καμιά φωτογραφία για το Instagram. 

Βήμα 3ο: Απόλαυση

Και μετά τη γρήγορη προετοιμασία και τα κλικ, ώρα για απόλαυση. Ένα θα σου πω: δροσιά! Οι γεύσεις καταπληκτικές και μου δωσαν ιδέες... "α, σε αυτό θα πήγαινε και μέλι" ή "α, αυτό με χυμό μήλου θα είχε επίσης ενδιαφέρον". Και μετά, όσο το μεγάλο καλαμάκι με τροφοδοτούσε με απόλαυση, σα να "ξύπναγε" το μυαλό μου να σκεφτόταν κι άλλα όπως "φρέσκα φρούτα είναι, μπορώ να τα βάλω και στο γιαούρτι" ή "να πάω κατάψυξη να τσιμπήσω ένα μύρτιλλο;" ή "θα πήγαινε και σε παγωτό" κλπ κλπ.
 

last11.jpg
 

Δεν περιγράφω άλλο. Δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς. Αν θέλεις να δώσεις βάση στη διατροφή σου, αν τρελαίνεσαι να ανακαλύπτεις νέες γεύσεις, αν είσαι η καλύτερη οικοδέσποινα και θες όλοι να μιλάνε γι' αυτά που φτιάχνεις, αν δεν έχεις χρόνο, αν είσαι μαμά και θες να ετοιμάζεις για το παιδί σου... ξέρεις! Alterra Smoothies! 
 
 

Διαβάστε επίσης

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

Προτεινόμενα

CELEBS

Έλενα Τοπαλίδου: Εντυπωσίασε με τον χορό της σε επίδειξη μόδας

Η σύζυγός του Νίκου Κουρή φορούσε ένα κίτρινο μάξι φόρεμα

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

CELEBS

Διαζύγια διασήμων: Zευγάρια που έβγαλαν ανακοίνωση για τον χωρισμό τους

Όταν Μενεγάκη-Λάτσιος, Σκορδά-Λιάγκας, Λασκαράκη-Τσιμιτσέλης έγιναν... τέως