Skip to main content

FOOD

Τα 3 βήματα που θα σε βοηθήσουν στον έλεγχο του βάρους σου

Καλή υγεία, σωστό βάρος, με μικρές αλλαγές που θα κάνουν τη διαφορά.



Μην νομίζεις πως αυτό θα το πετύχεις με την πρώτη φορά. Απαιτείται αφοσίωση και επιμονή. Όπως έλεγε ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης, Βίνσεντ Βαν Γκογκ, «τα μεγάλα πράγματα αποτελούνται από μια σειρά μικρών επιτευγμάτων, που έχουν ενωθεί». Αυτό αφορούσε στη δική του αλήθεια, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει.

Της Άννας Μαρίας Παπίρη

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι, ακόμη και μικρές περίοδοι εγρήγορσης και εστίασης της προσοχής, σου προσφέρουν εξαιρετικά πλεονεκτήματα στην καλή σου υγεία, αλλά και τον έλεγχο του βάρους. Δοκίμασε τα παρακάτω βήματα:

Δεσμεύσου. Αποφάσισε για τη συχνότητα, που θα “δουλεύεις” και τη διάρκεια, που θα αφιερώσεις. Η καθημερινή επανάληψη έχει εντυπωσιακό αποτέλεσμα και δεν χρειάζεται να διαρκεί περισσότερο από πέντε λεπτά την ημέρα. Δεσμεύσου στο χρόνο και τον τόπο, που θα κάνεις την εξάσκηση, είτε πρόκειται για την ώρα, που ξυπνάς το πρωί, ή ίσως μερικά λεπτά πριν πας για ύπνο το βράδυ. Αποφάσισε και δεσμεύσου γι αυτό.

Σχεδίασε την πρακτική, που θα ακολουθήσεις. Βρες ένα ήσυχο, άνετο μέρος, που δεν θα σε ενοχλήσουν. Αυτό μπορεί να είναι ο καναπές, η αγαπημένη σου καρέκλα, το πάτωμα, ή ακόμα και το κρεβάτι σου. Στόχος είναι να συγκεντρωθείς και να παρατηρήσεις: πώς αισθάνεται το σώμα σου, πώς αναπνέεις, πώς είσαι σε σχέση με το περιβάλλον σου. Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι αυτές είναι στιγμές χωρίς κρίσεις και επικρίσεις και το μόνο καθήκον σου είναι η παρατήρηση και η εγρήγορση.
 

Για το τρίτο βήμα και για άλλα ενδιαφέροντα fitness και beauty θέματα, τρέξε στο 10ο τεύχος του lifeguide.gr, εντελώς δωρεάν, πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά