Skip to main content

FOOD

4 μυστικά για να μην παχαίνεις το weekend

Για να μην γυρνάς βαρύτερη από τις μικρές αποδράσεις σου.



Η άδεια είναι προς το παρόν όνειρο θερινής νυκτός αλλά ευτυχώς υπάρχουν τα σαββατοκύριακα που σε σώζουν! Μια βόλτα στο εξοχικό ενός φίλου, μια κοντινή απόδραση στον Αργοσαρωνικό, ένα διήμερο camping παραθαλάσσια και οι μέρες της εβδομάδας κυλάνε κατόπιν πολύ πιο γλυκά.

Το θέμα είναι το εξής: Όταν χαλαρώνεις, και απαλλάσσεσαι από το άγχος της καθημερινότητας, χαλαρώνεις και στο θέμα του φαγητού. Και καθώς οι πειρασμοί είναι σίγουρα περισσότεροι (χταποδάκι με ουζάκι; Ουου, φυσικά!), οι πιθανότητες να επιστρέψεις στην πόλη με μερικά κιλάκια παραπάνω αυξάνονται. 

Εκτός κι αν ακολουθήσεις 4 top tips: 

1. Μην ξεχνάς να ασκείσαι:
Δεν θα πάρεις μαζί σου και το yoga mat (αλλά και πάλι, γιατί όχι;) αλλά μπορείς να σηκωθείς για λίγο από την αιώρα στο μπαλκόνι και να παίξεις ρακέτες ή beach volley, έστω να περπατήσεις στην ακροθαλασσιά.

2. Πρόσεχε το πρωινό:
Ναι, το πρωί πρέπει να τρώμε βασιλικά καθώς το πρωινό είναι το πιο βασικό γεύμα της μέρας. Εξαρτάται όμως και το τι θα φας. Θα πάρεις πρωτεϊνη μέσα από μια ομελέτα ή μήπως θα προτιμήσεις έναν ζαχαρένιο λουκουμά; Αν πας σε ξενοδοχείο, ο μπουφές είναι πάντα ένας πραγματικός πειρασμός. Επωφελήσου από τα πολλά φρουτάκια, το γιαούρτι, τις ομελέτες και πες όχι στα γλυκά.

3. Τα τσιμπητά της παραλίας:
Η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Γνωστό χρόνια τώρα. Γιατί να μην πάρεις μαζί σου μερικά φρούτα ή κομμένα λαχανικά σε ένα καλαίσθητο ισοθερμικό τσαντάκι και να τα απολαύσεις την ώρα που θα γουργουρίζει η κοιλιά σου; Αλλιώς, μπορεί να υποκύψεις στον πειρασμό Το καλύτερο (και σίγουρα πιο οικονομικό) είναι να έχετε το ψυγειάκι σας ή τα ειδικά τσαντάκια που κρατάνε τη θερμοκρασία και να τα γεμίζετε φρούτα, κομμένα λαχανικά και μερικά εύκολα σνακ όπως σαντουιτσάκια, ναι, ακόμα και κεφτεδάκια. Βάλτε μέσα και μερικούς χυμούς και κρύο τσάι για σας και είστε έτοιμοι.

4. Αντισταθείτε στον μπουφέ:
Ο μπουφές μπορεί να είναι στρωμένος σε ένα ξενοδοχείο, αλλά και σε ένα φιλικό σπίτι όπου θέλουν να μας περιποιηθούν. Ο πειρασμός είναι τεράστιος αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο να γεμίσετε το πιάτο σας με τα απαραίτητα: ψητό κρέας ή ψάρι, μπόλικη σαλάτα και στο τέλος ένα ελαφρύ γλυκό. Έτσι και τη γραμμή σας θα κρατήσετε και το καλό παράδειγμα θα δώσετε στα παιδιά σας για το πώς ακόμα και σε έναν κόσμο αφθονίας, εκείνα πρέπει να κάνουν τις σωστές επιλογές.
 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;