Το τρικ που θα σε βοηθήσει να τρως περισσότερα λαχανικά - AllYou.gr

Search

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να τρως περισσότερα λαχανικά

Αν δυσκολεύεσαι να τα βάλεις στη διατροφή σου, δοκίμασε το!

12 Δεκεμβρίου 2017
Συντάκτης : Μαριέτα Χριστοπούλου

Λαχανικά! Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να βρίσκονται στη διατροφή μας, αλλά πολλές από εμάς δεν τα καταφέρνουν σε αυτό το κομμάτι. Αλλά πρέπει, πρέπει! Και τώρα που ξεκινάει και η νέα σεζόν, θέλουμε να το βάλουμε στο πρόγραμμα και να τρώμε εμείς αλλά και όλη η οικογένεια περισσότερα. Σύμφωνοι; Χαίρομαι που κουνάς το κεφάλι καταφατικά.

Υπάρχει, λοιπόν, ένα τρικ το οποίο θα μας βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι πολύ απλό και είναι θέμα... marketing. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε ευφάνταστες και λιχουδιαστές ονομασίες σε κάθε φαγητό που περιέχει λαχανικά. Για παράδειγμα:

Αντί για παντζάροσαλάτα, να ετοιμάζουμε κόκκινη πανδαισία. Αντί για σπανακόριζο, να φτιάχνουμε τους σπόρους του Ποπάι. Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει! Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε από το τμήμα ψυχολογίας του Stanford University, παίζει μεγάλο ρόλο το όνομα ενός φαγητού με λαχανικά. Διαπιστώθηκε ότι τα ονόματα που παραπέμπουν σε λιχουδιά ή είναι ιδιαίτερα, καταφέρνουν να κάνουν τους φοιτητές να προτιμούν να τρώνε περισσότερα λαχανικά. Αντίθετα, οι "ξερές" ονομασίες ή αυτές που εστιάζουν στο πόσο υγιεινό είναι ένα πιάτο, δεν πείθουν τόσο. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!