Να τι να κόψεις για να αδυνατίσεις - AllYou.gr

Search

Να τι να κόψεις για να αδυνατίσεις

Λιπαρά ή υδατάνθρακες; This is the question.

21 Σεπτεμβρίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Το ότι θέλεις να χάσεις μερικά κιλά είναι δεδομένο. Το ότι δεν ξέρεις πώς να το κάνεις, και αυτό θεωρείται δεδομένο. 

Το πρέπον είναι να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού ο οποίος θα σε καθοδηγήσει σωστά και θα σε βγάλει από το δίλημμα: 

Να κόψω τα λιπαρά ή τους υδατάνθρακες;

Τι είναι πιο αποτελεσματικό για μια δίαιτα; Σύμφωνα με σχετική έρευνα, η μείωση του λίπους στη διατροφή σου μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απώλεια σωματικού λίπους, σε σχέση με μια διατροφή με λίγους υδατάνθρακες.

Θα σου φανεί περίεργο καθώς μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης και αυξάνει την καύση του λίπους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξετάστηκαν 19 παχύσαρκοι ενήλικες, οι οποίοι για δύο βδομάδες κάθε φορά ακολούθησαν δύο διαφορετικά διατροφικά μοντέλα. 
Όταν αυτές οι δύο διαφορετικές περίοδοι δίαιτας ολοκληρώθηκαν, οι ειδικοί βρήκαν ότι η απώλεια σωματικού λίπους ήταν μεγαλύτερη, όταν οι συμμετέχοντες ακολούθησαν την διατροφή με χαμηλά λιπαρά σε σχέση με την διατροφή που ήταν χαμηλή σε υδατάνθρακες. 

Επειδή όμως η εν λόγω έρευνα είναι πολύ μικρής έκτασης, πρέπει να περιμένουμε για να καταλήξουμε με βεβαιότητα σε κάποιο συμπέρασμα. Μέχρι τότε, επανέρχομαι σε ό,τι σου είπα αρχικά:

Πήγαινε σε διατροφολόγο και μην κάνεις του κεφαλιού σου. Με την υγεία μας δεν παίζουμε. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!