Ο σωστός τρόπος να αποθηκεύεις τα πορτοκάλια - AllYou.gr

Search

Ο σωστός τρόπος να αποθηκεύεις τα πορτοκάλια

Μήπως τόσο καιρό κάνεις κάτι λάθος στο κομμάτι της αποθήκευσης αυτού του πολύτιμου φρούτου;

28 Δεκεμβρίου 2017
Συντάκτης : Μαριέτα Χριστοπούλου

Αποφάσισες να το ρίξεις στην υγιεινή διατροφή! Έτσι, δίνεις μεγάλη σημασία στο πρωινό σου, και πολύ καλά κάνεις. Στόχος σου είναι να περιέχει πάντα ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι - είναι τόσο απλός στην προετοιμασία και τόσο θρεπτικός. Απλά, ξέρεις... για να φτιάξεις χυμό πορτοκάλι, πρέπει να έχεις και ζουμερά, ωραία, πορτοκάλια, και σίγουρα όχι χαλασμένα! Πώς θα το καταφέρεις αυτό, λοιπόν;

Αρχικά, έχε υπόψη σου ότι τα πορτοκάλια διατηρούνται ζουμερά εκτός ψυγείου, αλλά δε φτουράνε σε θερμοκρασίες δωματίου, για πολλές μέρες. Επίσης, δε θέλουν πολύ φως. Αν έχεις πάρει πολλά, τότε ο καλύτερος τρόπος να τα διατηρήσεις, είναι να τα βάλεις στο ψυγείο σου. Όχι όμως πάνω σε άλλα λαχανικά ή στρυμωγμένα. Βάλ' τα σε μια σακούλα - διχτάκι, γιατί με αυτό τον τρόπο μπορούν να αναπνέουν. Επίσης, για να μεγιστοποιήσεις τον χρόνο ζωής τους, μην τα πλύνεις πριν την αποθήκευση!

Αν ακολουθήσεις τα παραπάνω, να ξέρεις ότι θα δε θα σου χαλάσουν πριν τις 3 εβδομάδες! Καλή συχνότητα για να πηγαίνεις λαϊκή, έτσι;Ακολούθησε το allyou στο Instagram!