FOOD
Τα οφέλη της κανέλας στη χοληστερίνη και το σάκχαρο
Διάβασε τα οφέλη της στα επίπεδα της καλής χολιστερίνης και του σακχάρου...
Σοκολάτα ή κανέλα; Με ρωτάνε κάθε φορά που ζητάω τον αγαπημένο μου ζεστό καπουτσίνο. Γιατί όχι και τα δύο, σκέφτομαι, αλλά πάντα επιλέγω κανέλα. Γιατί «κάνει και καλό», όπως μου είπε σήμερα το πρωί ο barista.
Γιατί όσα ξέρουν οι baristas, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Για παράδειγμα, εσύ βάζεις κανέλα γιατί σου αρέσει η γεύση, σου θυμίζει και λίγο τιραμισού (τι, μόνο σε μένα;) αλλά δεν γνωρίζεις ίσως ότι η κανέλα κάνει καλό στον οργανισμό σου.
Εκτός κι αν είσαι έγκυος. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να αποφύγεις την πολλή κανέλα καθώς θεωρείται επιβλαβής για τη μήτρα.
Εάν όμως δεν είσαι:
1. Σε βοηθάει να ρίξεις τη χοληστερίνη που ανέβηκε.
2. Συντελεί στη σωστή ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου. Γιατί αυτά τι νομίζεις; Σταθερά θα μείνουν με τόσα γλυκά;
3. Αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάζεις κανέλα παντού. Ωραία η Πολίτικη Κουζίνα αλλά οι ειδικοί λένε ότι μισό κουταλάκι κάθε μέρα είναι αρκετό. Παν μέτρον άριστον.
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν