Skip to main content

FOOD

Δεν φταις εσύ που παχαίνεις, οι κακές παρέες φταίνε

Μια έρευνα σου λέει ό,τι ακριβώς και η μάνα σου.



«Ζακέτα να πάρεις», «πρόσεχε μην σου ρίξουν τίποτα στο ποτό» και «πού έχεις μπλέξει;». Τα τρία μαμαδίστικα κλισέ, που όλοι αγαπάμε να ακούμε ακόμα κι όταν μεγαλώνουμε, αποδεικνύονται σταδιακά απολύτως προφητικά με τη βοήθεια της επιστήμης. 

Δεν θα τα αναλύσουμε όλα εδώ, αλλά, ναι, οι κακές παρέες μπορεί να σε οδηγήσουν στις καταχρήσεις, εάν δεν είσαι άτομο πειθαρχημένο, με αυτοσυγκράτηση. 

Η αλήθεια είναι ότι η παρέα σε παρασύρει στο φαγητό. Και να μην πεινάς, και δίαιτα αυστηρή να κάνεις, σε τραβολογάνε με το ζόρι γιατί... έτσι, μωρέ, για παρέα. 

Και φυσικά καταλήγεις να τρως, για να μην χαλάσεις την παρέα, και χαλάς τη δίαιτά σου. (εντάξει, είναι τρομερό το πώς σε μπουκώνουν οι φίλοι όταν τους λες ότι κάνεις δίαιτα)

Το θέμα όμως είναι με ποιους θα πας για φαγητό, αφού οι ειδικοί λένε ότι η επιλογή των συνδαιτημόνων επηρεάζει την ποσότητα της τροφής που καταναλώνεις.

Πειράματα που έγιναν στο πλαίσιο έρευνας στο Cornell University Food και το Brand Lab έδειξαν ότι όταν τρως μαζί ή κοντά με κάποιον υπέρβαρο μειώνεις τις πιθανότητες να μείνεις σταθερή σε μια σωστή διατροφή. 

Εμένα τώρα γιατί μου ακούγεται λίγο ρατσιστικό αυτό; Γιατί αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι όσοι είναι υπέρβαροι συνήθως ντρέπονται να φάνε όσο θα ήθελαν μπροστά σε κόσμο. Και τρώνε ένα μαρουλάκι ή απλά τσιμπάνε. Πώς μπορεί αυτό να επηρεάσει τους άλλους, πες μου εσύ! 

Εδώ, αγαπημένοι μου επιστήμονες, θα τα χαλάσουμε. Και στην τελική, έχεις αποφασίσει να χάσεις κιλά; Κάνε δίαιτα. Θες να φας; Ε, φάε. Ήμαρτον.    
 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ