Skip to main content

FOOD

6 τροφές που θα σε κάνουν (ακόμα πιο) σέξι

Για να ξέρεις τι θα περιλαμβάνει το μενού του Αγίου Βαλεντίνου.



Υπάρχουν ή όχι οι αφροδισιακές τροφές; Μπορεί ένα πιάτο να απογειώσει την ερωτική σου διάθεση ή αντιθέτως, να σε ξενερώσει τελείως; 

Φυσικά, δεν είναι καθόλου τυχαίο το κλισέ «ο έρωτας περνάει από το στομάχι».

Παρακάτω θα διαβάσεις ποιες είναι οι σ(έξι) τροφές και μετά θα αποφασίσεις μόνη σου τι θα του σερβίρεις την Τετάρτη το βράδυ, του αγίου ανήμερα. (Προσοχή: Η σοκολάτα δεν συμπεριλαμβάνεται. Είναι το απόλυτο αφροδιασιακό)

1. Ελαιόλαδο
Φάε λάδι κι έλα βράδυ, στην κυριολεξία όμως. Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, έχει ως αποτέλεσμα στον οργανισμό σου να χαρίζει περισσότερη ενέργεια και καλύτερη κυκλοφορία, ενώ μπορεί να λειτουργήσει ως διεγερτικό.

2. Maca powder
Η ρίζα του μάκα περιέχει μια ουσία, την p-methoxybenzyl, isothiocyanate, η οποία έχει φημισμένες αφροδισιακές ιδιότητες. Το αμινοξύ αργινίνη μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή νιτρικού οξειδίου που λειτουργεί ευεργετικά στην αρσενική ανικανότητα ενώ η ιστιδίνη του είναι ένα αμινοξύ που βοηθά πολύ στη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών. 

3. Θαλασσινά
Τα στρείδια είναι γνωστά αφροδιασιακά αλλά δεν είναι τα μόνα θαλασσινά που αυξάνουν την λίμπιντο. Τα χτένια και τα μύδια επίσης αυξάνουν την παραγωγή της ερωτικής ορμόνης σε άντρες και γυναίκες.  

4. Αμύγδαλα
Τέλεια επιλογή για την υγεία της καρδιάς, αξίζει να βρουν τη θέση τους στο δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα. Στάσου, μύγδαλα.  

5. Κόκκινες πιπεριές
Οι σεφ τις χρησιμοποιούν για να προσθέσουν γεύση σε ένα πιάτο αλλά το πιπέρι μπορεί να κάνει κάλλιστα πιο spicy τις βραδιές σου. Οι κόκκινες πιπεριές ανεβάζουν την αδρεναλίνη, αλλά βοηθούν και στην τόνωση του ανοσοποιητικού σου και εξασφαλίζουν υγεία σε γενικότερο πλαίσιο. 

6. Τόφου
Οι βασισμένες στην σόγια τροφές, όπως το τόφου, είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεϊνη, η οποία σου παρέχει την ενέργεια που χρειάζεσαι για την ενίσχυση της λίμπιντό σου.  

Τελικά, υπάρχουν πράγματι αφροδισιακές τροφές ή όλα είναι στο μυαλό μας;

Οι ειδικοί λένε ότι το μυαλό είναι το μεγαλύτερο σεξουαλικό όργανο. Και όταν μια ευχάριστη ανάμνηση περιλαμβάνει ένα συγκεκριμένο φαγητό, την επόμενη φορά που το τρως είναι πολύ πιθανό να το συνδέσεις με τον ερωτισμό. Κατάλαβες; 
 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε