Skip to main content

FOOD

Πες όχι στα σοκολατάκια εάν είσαι single στη γιορτή του έρωτα

Είναι υποκατάστατο του σεξ τελικά;



Είσαι μόνη και πονάει. Και πονάει πιο πολύ όταν όχι όλοι αλλά πολλοί γύρω σου γιορτάζουν τον έρωτα, με λουλούδια, αρκουδάκια και σοκολατάκια.

Το αποφάσισες. Θα τελειώσεις τη δουλειά σου, θα πας σπίτι, θα αράξεις στον καναπέ και θα τσακίσεις (για ακόμα μία βραδιά) το κουτί με τα σοκολατάκια που αγόρασες μόνη σου, ως δώρο στον εαυτό σου, ή την πραλίνα φουντουκιού που παίρνεις στο κουβαδάκι του κιλού. Φυσικά.

Όσο κι αν σου αρέσει η σοκολάτα (και σε ποια δεν αρέσει;), θα ήταν καλύτερα να την αποφύγεις εάν ο σκοπός σου είναι να νιώσεις καλύτερα ή εάν νομίζεις ότι λειτουργεί ως υποκατάστατο του σεξ. 

Κι αυτό γιατί η απόλυτη τροφή είναι μεν ωφέλιμη (στη μαύρη εκδοχή της) λόγω του ότι περιέχει μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και πόσα άλλα ωφέλιμα συστατικά, από την άλλη όμως είναι και η πλέον αφροδισιακή τροφή. 

Η τρυπτοφάνη και η φαινυλαιθαναμίνη της αυξάνουν την ερωτική διέγερση και σύμφωνα με μελέτη που έγινε στην Ιταλία, όσες γυναίκες τρώνε σοκολάτα έχουν έντονη σεξουαλική επιθυμία, μεγάλη διέγερση και απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ. 

Ακόμα και ένα σοκολατάκι τη μέρα είναι ικανό να ανεβάσει τη λίμπιντό σου! Τώρα, εάν θέλεις εσύ να την ανεβάσεις, είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα. 

 
 
 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30