Πες όχι στα σοκολατάκια εάν είσαι single στη γιορτή του έρωτα - AllYou.gr

Search

Πες όχι στα σοκολατάκια εάν είσαι single στη γιορτή του έρωτα

Είναι υποκατάστατο του σεξ τελικά;

14 Φεβρουαρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Είσαι μόνη και πονάει. Και πονάει πιο πολύ όταν όχι όλοι αλλά πολλοί γύρω σου γιορτάζουν τον έρωτα, με λουλούδια, αρκουδάκια και σοκολατάκια.

Το αποφάσισες. Θα τελειώσεις τη δουλειά σου, θα πας σπίτι, θα αράξεις στον καναπέ και θα τσακίσεις (για ακόμα μία βραδιά) το κουτί με τα σοκολατάκια που αγόρασες μόνη σου, ως δώρο στον εαυτό σου, ή την πραλίνα φουντουκιού που παίρνεις στο κουβαδάκι του κιλού. Φυσικά.

Όσο κι αν σου αρέσει η σοκολάτα (και σε ποια δεν αρέσει;), θα ήταν καλύτερα να την αποφύγεις εάν ο σκοπός σου είναι να νιώσεις καλύτερα ή εάν νομίζεις ότι λειτουργεί ως υποκατάστατο του σεξ. 

Κι αυτό γιατί η απόλυτη τροφή είναι μεν ωφέλιμη (στη μαύρη εκδοχή της) λόγω του ότι περιέχει μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και πόσα άλλα ωφέλιμα συστατικά, από την άλλη όμως είναι και η πλέον αφροδισιακή τροφή. 

Η τρυπτοφάνη και η φαινυλαιθαναμίνη της αυξάνουν την ερωτική διέγερση και σύμφωνα με μελέτη που έγινε στην Ιταλία, όσες γυναίκες τρώνε σοκολάτα έχουν έντονη σεξουαλική επιθυμία, μεγάλη διέγερση και απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ. 

Ακόμα και ένα σοκολατάκι τη μέρα είναι ικανό να ανεβάσει τη λίμπιντό σου! Τώρα, εάν θέλεις εσύ να την ανεβάσεις, είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα. 

 
 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!